News

Droguri noi pe piața din România; dealeri străini pe litoral

Distracția și raziile polițiștilor pe litoral continuă. În acest an, de 1 Mai, la malul mării au ajuns droguri de lux din marile capitale vestice. Ofițerii au găsit kilograme de droguri la percheziții și au descoperit un fenomen nou: traficanții străini au adus pe piață droguri noi, unele abia intrate pe lista substanțelor interzise. Printre cele mai populare și noi stupefiante se numără și cocaina roz, considerată un drog de lux.

Droguri noi pe piața din România, aduse de dealeri străini din marile capitale vestice

Ofițerii antidrog au făcut nopți albe pe litoralul românesc, odată cu minivacanța de 1 Mai, și sunt cu ochii pe toți cei care confundă distracția cu consumul de stupefiante. 100 de tineri au ajuns de la distracție direct în duba poliției.

Sunt filați și cei care împrăștie drogurile. Așa au fost găsiți trei traficanți români, care au venit pe litoral de 1 Mai special pentru a vinde stupefiante.

Oamenii legii au găsit într-un apartament din nordul stațiunii Mamaia două kilograme de droguri de mare risc, sume importante de bani și un cântar electronic de mare precizie.

Printre substanțele interzise capturate sunt cocaină și ketamină. Specialiștii spun că străinii au introdus pe piață și droguri noi, de sinteză. Printre ele se numără și cocaina roz, un drog de lux.

„Cocaina roz este un drog considerat a fi de lux. Este un compozit din mai multe tipuri de droguri, se vinde în zonele cu potențial financiar. 4-500 de euro gramul înseamnă o sumă importantă de bani. Se vinde în Ibiza, în Miami, în anumite zone din Paris, Barcelona, în porturile unde sunt garate ambarcațiuni de lux”, a declarat Cătălin Țone, șeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO, pentru Observator.

Experții antidrog au completat că, anul acesta, traficanții au venit cu adevărat „meniu” de stupefiante pe care îl promovează pe grupuri de Whatsapp.

„Anturajul este crucial în astfel de momente. Pentru că te poate face să îți încalci propriile reguli și să pici foarte usor tentațiilor. Și atunci oamenii pentru puțină distracție, uită cateodată de riscurile la care se expun consumând substanțe interzise”, a explicat Elena Stambuli, psiholog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *