News

Fetița ținută ostatică de tată, în Chiajna, a fost salvată şi se află în custodia poliţiştilor

De mai bine 24 de ore, un bărbat din localitatea Chiajna, de lângă București, și-a ținut sub teroare familia. Fiica sa, în vârstă de cinci ani, ostatică în casa pe care individul amenință că o aruncă în aer, a fost eliberată.

UPDATE: Copilul de cinci ani din Chiajna, ţinut ostatic de tată de mai bine de 24 de ore, a fost salvat şi se află în custodia poliţiştilor.

„Operațiunea Poliției Române din Chiajna s-a încheiat. În urma activității de negociere a Poliției Române, fata se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol. De asemenea, bărbatul se află în custodia Poliției Române. În urma activităților derulate în cadrul operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări. Scopul misiunii a fost îndeplinit”, a transmis Poliția Română.

Știrea inițială

Mama ei a fost bătută și gonită din locuință joi, la amiază. De atunci, negociatorii – alături de mama copilei – încercă să-l convingă pe individ să renunțe la planul său.

Astăzi, în jurul orei 09.30, un reprezentant al poliției a anunțat că bărbatul a avut grijă de fetiță și că a cerut mâncare pentru ea.

Poliția Română are în derulare, inclusiv la această oră, o intervenție în județul Ilfov, în localitatea Chiajna. Ceea ce vă pot spune până la acest moment este faptul că bărbatul a avut grijă de minoră, nu a minora, nu a suferit vătămări corporale, bărbatul nu a fost agresiv cu aceasta. De asemenea, negociatorii Poliției Române au deschis un canal de comunicare cu acesta încă de aseară. Au comunicat permanent, în mod direct cu bărbatul care, așa cum bine știți, până la această oră, nu are revendicări, însă ceea ce este foarte important de precizat este că bărbatul are grijă de minoră, nu a suferit minora leziuni corporale, se află în afara oricărui pericol la acest moment și de asemenea, acesta a solicitat hrană pentru minoră. Hrană care a fost dusă de către negociatorii Poliției Române, i-a fost oferită. Ceea ce doresc să subliniez este faptul că Poliția Română, prin structurile prezente la fața locului, dorește o soluționare amiabilă a acestui eveniment, pentru drept, pentru care desfășurăm toate activitățile din competență”. – a anunțat poliția.

Totul a început joi, 04 mai, în jurul orei 13, când cei doi soți au început să se certe, după care bărbatul în vârstă de 45 de ani a agresat-o pe femeie și a dat-o afară din casă.

Polițiștii au fost alertați în jurul orei 15, după ce individul a amenințat că va incendia casa în care se baricadase cu fetița lor, în vârstă de 5 ani. Individul a postat și un videoclip pe o rețea socială, în care i se adresează copilei cu amenințări voalate.

Polițiștii au blocat zona pe o distanță de aproximativ 100 de metri de casa unde s-a baricadat bărbatul. De această bandă trec doar vecinii bărbatului, după ce dovedesc cu cartea de identitate că locuiesc aici.

Ce spun vecinii despre individul din Chiajna

Apropiații spun că relația celor doi a fost presărata de la început de conflicte. Chiar dacă vecinii cunoșteau temperamentul bărbatului, nu se așteptau la așa ceva. Tot ei spun că înainte să înceapă scandalul, ar fi consumat alcool la o cârciumă.

La fața locului au fost trimise zeci de echipaje de Poliție, luptătorii de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, dar și un echipaj de la ISU.

Pompierii sunt gata să intervină cu autospeciale de stingere, în cazul în care amenințările cu incendierea casei se vor materializa.

Potrivit unor surse, agresorul ar fi făcut 3 ani de închisoare, în urmă cu un deceniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *