George Șișcu, deputat PNL Tulcea: Examen auto, în orice localitate a României, indiferent unde ai urmat școala

Propunerea a fost dezbătută și votată în Comisia de Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, o propunere legislativă care, dacă ar fi adoptată și în Plen, ar da posibilitatea absolvenților școlilor de șoferi să își susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere în orice localitate doresc.

Este o măsură pe care eu o salut, deoarece, în unele județe ale României timpii de așteptare între proba teoretică (sala) și cea practică au ajuns să fie ridicol de mari, câteva luni! În unele județe cursanții riscă să le expire școala de șoferi înainte de a mai putea face încă o încercare sau două pentru a obține permisul,

a subliniat deputatul tulcean George Șișcu.

Dacă totul ar fi fost în regulă în curtea Direcțiilor de Permise, nu am fi ajuns în Parlament cu o asemenea speță

George Șișcu deputat PNL Tulcea

Din păcate, situația nu este una nouă, și, trebuie să o recunoaștem, nu ar fi trebuit să ajungem în situația de a reglementa în Parlamentul României ca urmare a deficiențelor apărute în urma problemelor de personal și de organizare ale Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări. Însă lucrurile au degenerat atât de mult în privința distanței de timp din unele locuri între susținerea examenului de legislație și a probei practice, încât astăzi a da posibilitatea doritorilor să acceseze examenul de traseu într-o altă localitate pare singura soluție pentru a debloca situația.

Argumente de tipul celor aduse, din păcate, prin intermediul Guvernului, cum că s-ar periclita siguranța rutieră pentru că nu cunosc specificul local absolvenții unor școli de șoferi din alte părți nu prea țin. Totodată, consider că la nivelul fiecărei structuri teritoriale examinatorii au aceleași competențe și se bazează pe același barem obiectiv atunci când analizează prestația unui elev.

Dacă nu ar fi așa, atunci intrăm într-o altă problemă de organizare a examenelor auto… Repet, dacă totul ar fi fost în regulă în curtea Direcțiilor de Permise, nu am fi ajuns în Parlament cu o asemenea speță, susținută de un grup larg de parlamentari ai mai multor partide,a mai spus George Șișcu, deputat PNL Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *