News

Fumatul pe terase acoperite şi în apropierea şcolilor și spitalelor va fi interzis în Portugalia

Fumatul va fi interzis pe terasele acoperite și în apropierea școlilor sau a spitalelor. Oficialii din Portugalia îşi propun ca în 2040 să existe o generaţie fără fumători.

Autorităţile din Portugalia au declarat război fumatului, iar restricţiile în acest sens apar pe bandă rulantă. Mai nou, portughezii vor interzice fumatul pe terasele acoperite, în apropierea şcolilor sau a spitalelor.

„Prin această lege, dorim ca cei tineri să trăiască în medii lipsite de fumat, să reducem incitarea la fumat şi să le permitem fumătorilor să îşi învingă dependenţa”, a declarat Manuel Pizarro, ministrul Sănătăţii.

El a stabilit şi un obiectiv de atins pentru Portugalia în lupta antifumat, „Obiectivul nostru este să ajungem la o generaţie fără fumători până în 2040, iar această lege se înscrie în demersul european antifumat, dar noi vrem să mergem încă şi mai departe”, a spus Pizzaro.

De asemenea, un alt document prevede interzicerea posibilității de creare a unor noi spații pentru fumători. Iar din 2025, lusitanii nu vor mai putea cumpăra produse cu tutun din spațiile în care fumatul este interzis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *