News

Judecătorii au suspendat executarea condamnării lui Puiu Popoviciu!

Judecătorii Curții de Apel București au dispus, vineri, trimiterea unei adrese către Direcția Națională Anticorupție (DNA), prin care sunt solicitate lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Ferma Băneasa, în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție.

Apărarea lui Popoviciu a ridicat această problemă în instanță, în cadrul procesului pe latura civilă din dosarul Ferma Băneasa. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 15 iunie.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în luna august 2017, la șapte ani de închisoare, pentru tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice București (USAMV). Decizia a fost luată de judecătorii instanței supreme, iar prin condamnarea aplicată, magistrații au redus pedeapsa primită de omul de afaceri, în primă instanță, la Curtea de Apel București, când primise nouă ani de închisoare. În același dosar, a fost condamnat și fostul rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Ioan Niculae Alecu, la șase ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Puiu Popoviciu a fost de negăsit după pronunțarea sentinței, însă a fost reținut la Londra, câteva zile mai târziu. Poliția londoneză l-a eliberat pe omul de afaceri după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de lire sterline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *