News

Lege dură. Șoferii drogați sau băuți la volan, 10 ani fără permis

Noi sancțiuni drastice pentru șoferii care sunt prinși băuți sau drogați la volan în România. Proiectul de lege a fost amânat câteva luni la rând și urmează să fie votat astăzi în Camera Deputaților.

De 6 ani, România ocupă primul loc în Europa la numărul de accidente. Doar în ultimele luni, zeci de șoferi băuți și drogați au provocat tragedii pe șosele.

Un nou proiect de lege i-ar putea lăsa fără permis 10 ani pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Acesta a fost amânat câteva luni la rând și urmează să fie votat astăzi în Camera Deputaților.

De asemenea, proiectul prevede înăsprirea pedepselor și pentru cei prinși cu substanțe interzise. Ei nu vor mai putea fi amendați, ci pedepsiți cu închisoarea.

După ce va fi votat, proiectul merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Numeroase persoane din showbiz-ul românesc au riscat și au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice şi droguri. De-a lungul timpului, mai multe nume sonore au fost prinse în trafic de către polițiști, conducând fie sub influența băuturilor, fie a substanțelor psihoactive.

Printre acestea amintim câteva: Ana Morodan, Victor Slav, actorul George Burcea, Vica Blochina, Dorian Popa și lista continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *