News

Codul Rutier 2023, modificat radical! Șoferii care vor încălca aceste reguli vor rămâne fără permis de conducere

Codul Rutier 2023 a fost modificat radical. Șoferii care vor încălca aceste reguli de circulație vor fi amendați dur.

Mare atenție, șoferi! Anumite modificări aduse Codului Rutier vor afecta grav conducătorii care nu respectă aceste reguli.

Șoferii riscă amenzi mari și suspendarea dreptului de a conduce dacă vor continua să conducă într-un stil agresiv. Șoferii considerați agresivi în trafic vor primi amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei, iar permisul lor de conducere poate fi suspendat timp de 30 de zile. Dar cine sunt acești șoferi agresivi? Legea este clară în privința lor și polițiștii de la Rutieră îi vor sancționa.

Codul Rutier, modificat din nou

Codul Rutier se referă la șoferii care schimbă frecvent benzile de circulație sau trec de la un rând la altul pentru a depăși un șir de vehicule care circulă în aceeași direcție. De asemenea, sunt vizați cei care fac întoarceri folosind frâna de mână sau pleacă de pe loc cu roțile motoare derapând în gol.

Motocicliștii care conduc doar pe o roată, precum și cei care utilizează semnale luminoase sau sonore pentru a-i forța pe conducătorii din fața lor să le cedeze banda de circulație, vor fi și ei sancționați. De asemenea, cei care conduc foarte aproape de vehiculul din față, fie înainte, în spate sau lateral, vor primi amenzi.

Amenzile vor fi uriașe

Considerat agresiv va fi și șoferul care reduce brusc viteza fără un motiv întemeiat, doar pentru a intimida șoferul din spatele său. Toți acești șoferi vor primi amenzi și le poate fi suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile de către Poliția Rutieră. Este important ca toți participanții la trafic să respecte regulile și să conducă într-un mod responsabil pentru siguranța tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *