News

Accident tragic cu trei morți și doi răniți, la Sibiu. Șoferul nu a acordat prioritate

Un impact violent între două mașini s-a produs sâmbătă dimineața, 10 iunie, la intersecția drumurilor care duc spre Păltiniș și Cisnădioara, în Sibiu. Mai multe persoane au rămas încarcerate.

UPDATE, ora 11:24 Autoritățile au revenit cu noi detalii despre teribilul accident produs în Sibiu, potrivit cărora, cinci persoane au fost implicate în coliziune. Trei dintre acestea, din păcate, și-au pierdut viața. Printre răniți se află și un adolescent de 15 ani.

„În urma accidentului rutier dintre două autoturisme, trei bărbați în vârstă de 24, 50 și 63 prezentau leziuni incompatibile cu viața, medicii prezenți la fața locului declarând decesul acestora. De asemenea, alte două persoane implicate în accident au fost grav rănite. Un minor în vârstă de 15 ani a suferit un stop cardio-respirator, acesta a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Luther și un bărbat de 30 de ani.  Ambii au fost transportați la spital de echipajele SAJ”, a menționat purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Reprezentanții Poliției Județene Sibiu au explicat cauza care a dus la producerea acestei tragedii: „Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism dinspre Sibiu spre Rășinari, la intersecția cu DJ 106D, un bărbat în vârstă de 63 de ani a virat la stânga fără să acorde prioritate și a intrat în coliziune cu un autoturism condus dinspre Rășinari spre Sibiu de către un bărbat în vârstă de 24 de ani”.

Potrivit aceleiași surse, din primul autoturism au murit două persoane: șoferul de 63 de ani și un pasager în vârstă de 50 de ani. Adolescentul grav rănit se afla de asemenea în aceeași mașină.

„Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor care au dus la producerea acestui eveniment rutier. Traficul se desfășoară îngreunat”, a mai menționat Elena Welter, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Trafic blocat total la intersecția DJ 106A cu DJ 106D din cauza producerii unui accident rutier în care sunt implicate două autoturisme”, au anunțat inițial reprezentanții polițiștilor sibieni.

Impact violent în Sibiu la intersecția unui drum care duce spre Păltiniș Foto ISU Sibiu jpeg

Impactul dintre cele două mașini a fost atât de violent încât una dintre acestea s-a răsturnat în afara carosabilului, oprindu-se într-un stâlp din metal. Nici cealaltă mașină nu a scăpat fără daune serioase, mai ales în zona compartimentului motor, după cum se poate observa și din fotografiile atașate. Cel mai probabil unul dintre șoferi nu a acordat prioritate de trecere.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu au comunicat și ei că la fața locului se intervine cu mai multe echipaje de salvatori: „Sunt mobilizate o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și un altul cu medic, precum și un echipaj ATPVM. De asemenea, la intervenție au fost trimise și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Sibiu dintre care unul cu medic. Din primele informații, sunt implicate în accident patru persoane încarcerate. Intervenția este în desfășurare, revenim cu informații”.

Impact violent în Sibiu la intersecția unui drum care duce spre Păltiniș Foto ISU Sibiu jpeg

Ultimul accident rutier pe șoselele din Sibiu a avut loc în urmă cu mai puțin de 24 de ore în Mediaș. Aici s-a produs o coliziune în lanț în care au fost implicate trei autoturisme, din cauza nepăstrării distanței de siguranță. Unul dintre șoferi, în vârstă de 53 de ani, localnic, a suferit vătămări corporale și a fost transportat la spital conștient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *