Meteo

Avertizare meteo ANM. Cod galben de furtuni şi descărcări electrice

Avertizare meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), astăzi, de cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale şi furtuni.

Avertizarea meteo ANM de cod portocaliu de ploi torenţiale este valabilă, astăzi, în intervalul 12.00 – 21.00.

Zone afectate de fenomenele meteo extrem sunt județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-
Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba.

„În județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În zilele următoare, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării”, se arată în avertizarea meteo ANM de cod portocaliu.

O altă avertizare meteo emisă de ANM se referă la un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizarea meteo este valabilă astăzi, 10 iunie 2023, în intervalul 10.00 – 23.00.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei și al Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. În restul teritoriului, după-amiaza și seara, vor fi intensificări ale vântului și averse izolate”, au mai arătat meteorologii ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *