News

Opt pompieri răniți, în timp ce încercau să stingă un incendiu de pădure lângă Lisabona

Marţi, opt pompieri au suferit răni uşoare în timpul intervenţiei pentru stingerea unui incendiu produs în liziera parcului natural Sintra-Cascais, la vest de Lisabona, conform anunţului făcut de Protecţia Civilă din Portugalia. Incendiul a necesitat menţinerea unui important dispozitiv de intervenţie miercuri, pentru a preveni reactivarea unor focare. Informaţia a fost furnizată de către AFP.

Şapte dintre pompieri, în continuare spitalizaţi, „ar trebui să revină la familiile lor în orele următoare”, în timp ce un altul, care suferă din cauza „unei probleme oculare”, a fost internat la un spital din Lisabona, a precizat comandantul Protecţiei Civile, Elisio Oliveira, într-o conferinţă de presă organizată miercuri dimineaţă.

Incendiul izbucnit marţi seară în apropiere de staţiunea balneară Cascais a fost declarat „controlat” în noaptea de marţi spre miercuri. În dimineaţa de miercuri, nu mai exista „niciun focar activ”, a precizat Elisio Oliveira.

Aproximativ 500 de pompieri, susţinuţi de 155 de vehicule de intervenţie şi aparate de zbor, au rămas totuşi în dispozitiv pentru a evita „noi reactivări”, în condiţiile în care vântul urmează să se intensifice în cursul acestei după-amieze.

Opt pompieri răniți, în timp ce încercau să stingă un incendiu de pădure lângă Lisabona. Portugalia, se află în prima linie a ţărilor afectate de schimbările climatice.

Incendiul a constrâns autorităţile portugheze să evacueze preventiv marţi seara mai mulţi locuitori şi aproximativ 800 de animale dintr-un adăpost, însă nicio locuinţă nu a fost avariată.

Circulaţia pe autostrada dintre Lisabona şi Cascais a trebuit să fie întreruptă timp de mai multe ore.

Portugalia, care s-a confruntat în primăvara acestui an cu un val de căldură excepţional de timpuriu, se află în prima linie a ţărilor afectate de schimbările climatice.

Incendiile de pădure au distrus anul trecut peste 110.000 de hectare, o suprafaţă de aproximativ patru ori mai mare decât în 2021. Agerpres .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *