Peste 50 de inculpați au fost condamnaţi definitiv în aprilie şi mai în dosare de corupţie

Luni, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a comunicat că în lunile aprilie și mai au fost înregistrate 57 de condamnări definitive ale inculpaților implicați în dosare de corupție.

„În lunile aprilie şi mai 2023, în dosarele de corupţie instrumentate de DNA, au fost condamnaţi 57 inculpaţi prin 39 hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene.

Între persoanele condamnate definitiv se află un ministru, un secretar de stat, un procuror, un notar public, un ofiţer de poliţie, trei primari de oraş, un director din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, un director din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, un manager al unui spital din Bucureşti, şi alţi nouă funcţionari publici din cadrul mai multor instituţii publice”, se arată într-un comunicat de presă al DNA transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pedepsele dispuse de judecători variază între 7 ani şi 4 luni închisoare şi un an cu amânarea aplicării pedepsei. Agerpres .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *