News

Vaccinul HPV va fi compensat din această toamnă

Vaccinul HPV va fi compensat, din această toamnă. Compensarea, atât pentru femeile între 18 și 45 de ani, cât și pentru băieți. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă. Rafila a precizat că și pentru alte tipuri de vaccinuri se va face compensare.

„Compensarea devine operaţională din această toamnă, probabil luna septembrie, septembrie-octombrie. Nu e vorba doar de vaccinul HPV, e vorba şi de alte tipuri de vaccinuri de interes pentru public, cum e vaccinul gripal sau de vaccinuri pentru pacienţii cu boli cronice.

Acest pas va permite compensarea nu doar a vaccinului HPV, ci și a altor tipuri de vaccinuri de interes public, precum vaccinul gripal sau vaccinurile pentru pacienţii cu boli cronice. Această schimbare reprezintă o tranziție totală a sistemului.

Anterior, pacienții cu boli cronice nu beneficiau de niciun sistem de compensare pentru vaccinuri și trebuiau să le cumpere pe cont propriu. Ministrul Rafila a subliniat că se va schimba acest aspect.

Începând din această toamnă, compensarea vaccinului HPV va deveni realitate, însă acest proces este influențat și de fluxurile financiare ale sistemului. Cu toate acestea, ministrul a garantat că vaccinul HPV va fi compensat începând din această toamnă.

Compensarea va fi parțială pentru femeile între 18 și 45 de ani și pentru băieți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *