News

Dan Diaconescu e liber

Fostul jurnalist Dan Diaconescu a scăpat de orice formă de control al autorităților după ce Tribunalul Contanța a ridicat forma de controlul judiciar, la primul termen din procesul lui.

”În baza art. 207 alin. (2) C.proc.pen, rap. la art. 207 alin. (5) C.proc.pen. şi art. 242 alin. (1) C.proc.pen., revocă măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă prin nr. 235 din data de 13.04.2023 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr. 9546/212/2023, faţă de inculpatul DCD, (…). Măsura privind pe inculpat se comunică instituţiilor prev. la art. 215 alin. (5) din C.proc.pen. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și pentru procuror”, se arată în sentința dată marți de Tribunalul Constanța.

Dan Diaconescu este cercetat pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a două infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată și, respectiv, a două infracțiuni de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată.

Când ar fi comis faptele, fostul patron OTV se afla în termenul de supraveghere al liberării condiţionate, iar dacă va fi găsit vinovat, limitele pedepselor se vor majora cu jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *