News

Armand vrea să confiște 1 milion de euro de la restaurantul lui chef Scărlătescu din Herăstrău

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand cere Fiscului să confiște 1 milion de euro de la un restaurant care ar fi rămas deschis după suspendarea activității.

Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Sectorului 1 sesizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să confişte banii obţinuţi ilegal de la restaurantele care au rămas deschise până la data autorizării, deşi Poliţia Locală a decis suspendarea activităţii lor, a anunţat edilul Clotilde Armand.

„Ce facem la Sectorul 1 este o premieră în România: încasările teraselor, restaurantelor, cluburilor şi barurilor care aleg să rămână deschise pentru clienţi până la data autorizării, după ce Poliţia Locală le-a suspendat activitatea, vor fi confiscate şi virate la bugetul de stat”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Ea a precizat că a sesizat ANAF să confişte de la un restaurant din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce administratorii au ignorat dispoziţiile Poliţiei Locale Sector 1 de suspendare a activităţii.

„Am mai sesizat ANAF-ul cu alte două astfel de cazuri, un restaurant şi un bar situate în zona centrală, iar suma totală care urmează să fie confiscată de la cele trei unităţi de alimentaţie publică este de aproximativ 8 milioane de lei„, a afirmat Armand.

Potrivit edilului Sectorului 1, este vorba de o prevedere legală pe care primarii din întreaga ţară o au la dispoziţie, dar pe care nu o aplică din diverse motive.

Clotilde Armand a menţionat că prevederi din OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă stipulează că „desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial în perioada suspendării activităţii comerciale se sancţionează cu amendă, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *