News

Un criminal periculos care evadase în SUA şi era căutat de două săptămâni a fost capturat cu ajutorul unui câine poliţist. Fuga bărbatului, demnă de un film de acţiune – VIDEO

Un criminal condamnat pe viaţă care evadase dintr-o închisoare din Pennsylvania a fost capturat miercuri cu ajutorul unui câine poliţist, în timp ce se ascundea în nişte tufişuri dese, după ce timp de două săptămâni a reuşit să se ascundă şi să fugă, semănând panică printre locuitorii din suburbiile din vestul Philadelphiei, mai ales că la un moment dat a intrat pe o proprietate şi a reuşit să ia o armă, relatează Reuters.

Echipele tactice l-au înconjurat pe Danelo Cavalcante în jurul orei locale 8.00 dimineaţa într-o zonă rurală situată la circa 50 km vest de Philadelphia. În timp ce încerca să se târască, un câine poliţist l-a imobilizat şi a fost luat cu forţa în custodie, a declarat locotenent-colonelul George Bivens, de la poliţia de stat din Pennsylvania.

Cavalcante, care era înarmat cu o puşcă, a fost luat în custodie fără alte incidente. Bivens a precizat că acesta nu a avut ocazia să folosească arma de foc, pe care o furase cu o zi mai înainte intrând prin efracţie pe o proprietate.

Cavalcante a evadat din închisoarea din Chester County în urmă cu două săptămâni, într-un mod spectaculos, escaladând pe orizontală doi pereţi ce formau un coridor îngust în curtea închisorii şi urcându-se apoi pe acoperiş, potrivit poliţiei.

Bărbatul a evadat în timp ce aştepta să fie transferat de la închisoarea locală la o instituţie corecţională de stat pentru a începe să execute o sentinţă pe viaţă pronunţată după ce a fost condamnat la începutul lunii august pentru uciderea brutală a fostei iubite.

Cursa pentru prinderea sa începuse în noaptea de marţi spre miercuri, la scurt timp după miezul nopţii, când poliţia a răspuns la o alarmă de efracţie care s-a declanşat la o casă din apropiere. O oră mai târziu, un elicopter care survola zona a captat un semnal termic, iar unităţile tactice s-au concentrat asupra acelui punct.

Într-o înregistrare video difuzată în direct de CNN, Cavalcante poate fi văzut înconjurat de zeci de membri ai forţelor de ordine echipaţi în camuflaj, în timp ce este băgat într-un vehicul blindat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *