News

Austria respinge solicitarea Comisiei Europene pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen / Se cere anchetarea relațiilor Austriei cu Rusia

Austria a respins apelul preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a renunţa la opoziţia faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, argumentând că extinderea zonei de liberă circulaţie în prezent nu are sens.

În discursul său de miercuri despre starea Uniunii, Ursula von der Leyen a cerut Austriei să nu mai blocheze aderarea la Schengen a Bulgariei şi României, îndemnând Viena să „le lase în sfârşit să intre, fără alte întârzieri”.

Austria, însă, s-a grăbit să respingă cererea, potrivit Euractiv, preșliuat de Mediafax.

„În prezent, cifrele migraţiei sunt în creştere în toată Europa şi, în multe ţări, se discută de controale suplimentare la frontieră, de exemplu, la frontiera dintre Germania şi Polonia”, a declarat ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, într-un comunicat.

„În acest moment, nu are sens să vorbim despre o extindere a spaţiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu mai puţine”, a adăugat el.

Europarlamentarii români cer anchetarea relaţiilor Austriei cu Rusia

Eurodeputaţii Eugen Tomac şi Vlad Botoş îi cer responsabilului european cu implementarea sancţiunilor UE, David O’Sullivan, să iniţieze o anchetă cu privire la respectarea de către Austria a sancţiunilor împotriva Rusiei. „Simpla critică a Austriei nu mai este suficientă”, afirmă Tomac.

„Am transmis o scrisoare oficială responsabilului european cu implementarea sancţiunilor UE, David O’Sullivan, semnată împreună cu colegul meu europarlamentar Vlad Botoş. În această scrisoare, cerem Comisiei Europene să iniţieze o anchetă cu privire la respectarea de către Austria a sancţiunilor împotriva Rusiei şi a direcţiei politice a Uniunii Europene. Solicitarea noastră vine ca urmare a suspiciunii existenţei unei posibile încălcări a sancţiunilor împotriva Rusiei de către Austria”, scrie, pe Facebook, eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

El afirmă că „simpla critică a Austriei nu mai este suficientă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *