News

Două persoane au murit și una a fost rănită într-un atac armat la un spital universitar din Rotterdam. Atacatorul a fost arestat

Mai multe persoane au fost ucise, joi, cu focuri de armă într-un spital universitar și într-un alt imobil din orașul olandez Rotterdam.

Confirmarea incidentului a fost făcută de poliție.

Autoritățile din Rotterdam au transmis pe X (Twitter) că informează prioritar rudele apropiate, înainte de a face publice mai multe detalii.

BBC notează că un suspect a fost arestat după focurile de armă semnalate la Centrul Medical Erasmus și la un apartament din apropiere.

În ambele locații au izbucnit, de asemenea, incendii, conform autorităților locale.

Update 20:58 Două persoane au fost ucise și o fată de 14 ani a fost grav rănită

Șeful poliției, Fred Westerbeke, a declarat că atacatorul este un student de 32 de ani din Rotterdam. El a fost arestat la spital având asupra sa o armă de foc. Identitatea sa nu a fost dezvăluită, iar motivul împușcăturilor este în curs de investigare.

El a împușcat și ucis mai întâi o femeie de 39 de ani și a rănit-o grav pe fiica acesteia, în vârstă de 14 ani, într-un apartament din apropierea locului unde locuia suspectul, a declarat șeful poliției.

Acesta a mers apoi la Centrul Medical Erasmus din apropiere, unde a împușcat și ucis un bărbat de 46 de ani, profesor la spital. El a provocat, de asemenea, incendii la locul ambelor crime.

Suspectul a cooperat cu poliția, a precizat Westerbeke.

Regele Willem-Alexander și regina Maxima și-au exprimat condoleanțele pe rețelele de socializare. „Inimile noastre sunt alături de familiile și prietenii victimelor violențelor din această după-amiază din Rotterdam”, a scris perechea regală.

Update 19:58 Cel puțin doi morți în atacurile armate din Rotterdam

Cel puțin două persoane au fost ucise în atacurile armate desfășurare în două locații din Rotterdam, a anunțat poliția olandeză într-o conferință de presă în cursul serii de joi.

Nu este clar numărul răniților la ora acestei actualizări.

Conform BBC, procurorul-șef din Olanda a declarat, în aceeași conferință de presă, că încă nu a fost stabilit motivul atacatorului.

Poliția a arestat în cursul zilei un suspect în vârstă de 32 de ani.

Update 19:40 Poliția olandeză crede că incidentele armate au un singur autor

Poliția crede că un singur atacator a fost implicat în aceste atacuri, relatează presa olandeză.

Autoritățile au comunicat anterior că este posibil ca suspectul să se fi deplasat pe o motocicletă.

Este vorba despre un bărbat în haine militare, cu părul negru, având asupra sa un rucsac, căști și un pistol.

Ulterior, poliția a anunțat un suspect în vârstă de 32 de ani a fost arestat.

Știrea inițială

În cursul zilei, poliția a comunicat că un bărbat îmbrăcat în haine militare și având asupra sa un pistol a deschis focul într-o sală de curs de la spitalul universitar.

Polițiștii au arestat un bărbat în vârstă de 32 de ani în zona heliportului de la spital și investighează posibila sa implicare în ambele incidente armate.

BBC notează că în acest an au avut loc zeci de atacuri cu bombe de mici dimensiuni la imobile și companii din Rotterdam.

Acestea au fost atribuite, în general, conflictelor între bande rivale de traficanți de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *