News

Polițistul care a primit 263 de ani de închisoare

Un fost polițist din Oklahoma (SUA) a șocat o lume întreagă. „Violator în serie cu insignă l-au numit procurorii americani. Bărbatul a fost condamnat la 263 de ani de închisoare pentru că a violat numeroase femei de culoare și pentru că a fost prins atunci când oprit o bătrână în trafic și a abuzat-o sexual. Femeia a depus plângere și a vorbit cu presa despre experiența oribilă prin care a trecut. Dacă nu făcea asta, violatorul în serie nu ar fi fost prins.

Polițistul Daniel Holtzclaw (29 de ani) a violat 13 femei, potrivit site-ului globalnews.ca. Judecătorii l-au găsit vinovat și de alte abuzuri, iar sentința adunată este de 263 de ani de închisoare.

În raportul procurorilor se arată că timp de șase luni, Daniel Holtzclaw a „vânat” femeile din cele mai sărace cartiere din Oklahoma și le-a supus la abuzuri sexuale de neimaginat. Pentru că era polițist, își alegea victimele în funcție de ce știa despre ele. Prefera dependentele de droguri sau prostituatele, pentru că era sigur că acestea nu vor depune plângere împotriva sa. Le obliga să facă sex anal, sex oral și le viola ore în șir.

Lacrimi de crocodil la aflarea pedepsei

Joi (10 decembrie), chiar de ziua lui, agresorul și-a auzit sentința și a început să plângă. Dezbaterea a durat 40 de ore, iar jurații l-au găsit vinovat de 18 dintre cele 36 de fapte criminale de care era acuzat.

„O să ne asigurăm că inculpatul nu va mai vedea lumina zilei vreodată”, a declarat procurorul David Prater, citat de ktla.com.

Holtzclaw era un fost fotbalist la echipei Universității din Michigan și avea un master în Justiție Criminală. Faptele oribile pe care l-ea comis au ieșit la iveală în iunie 2014, adunci când polițistul a oprit o bătrână la un semafor și a abuzat-o sexual. Câteva luni mai târziu, anchetatorii au pus cap la cap și alte cazuri oribile de care e vinovat. 13 femei l-au acuzat pe Daiel Holtzclaw de viol. Una dintre ele avea doar 17 ani și a fost violată chiar pe terasa din fața casei unde locuia mama ei. Deparamentul de Poliție din Oklahoma susține că s-a făcut dreptate și că fostul polițist nu va mai ieși niciodată din închisoare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *