News

Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Judecătorii n-au fost de acord să îl lase să plece acasă

Baronul PSD Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Tribunalul Vaslui a decis, miercuri, să prelungească măsura în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, acuzat de luare de mită. În cazul expertului Radu Judele, instanţa a decis înlocuirea arestării cu controlul judiciar.

O decizie definitivă va fi pronunţată la Curtea de Apel Iaşi, unde vor fi soluţionate contestaţiile, scrie Libertatea.

Propunerea privind prelungirea arestării preventive în dosarul Buzatu s-a judecat marţi la Tribunalul Vaslui. Judecătorul de drepturi şi libertăţi şi-a luat răgaz de o zi pentru deliberare.

Nici Dumitru Buzatu, nici Radu Judele nu au dat declaraţii în sala de judecată. Cei doi au fost reprezentaţi de doi cunoscuţi avocaţi din Iaşi, Liviu Bran şi Daniel Atasiei, care au pledat pentru cercetarea lor în stare de libertate sau sub imperiul unei măsuri preventive mai blânde, arestul la domiciliu sau control judiciar.

La ieşirea din sala de judecată, avocatul lui Buzatu a susţinut că acesta este nevinovat:

„De la prima propunere şi până acum au fost audiaţi mai mulţi martori şi, din punctul nostru de vedere, există probe noi care demonstrează nevinovăţia clientului meu. Nu s-a constatat sub nici o formă că acesta ar fi solicitat vreo sumă de bani pentru a influenţa funcţionarii publici de la CJ Vaslui. Urmează să vedem soluţia instanţei, iar clientul meu şi-a rezervat dreptul la tăcere. Din punctul meu de vedere nu sunt probe pentru a susţine acuzaţiile. În ceea ce priveşte traficul de influenţă, în probatoriu nu există probe. Tot ceea ce s-a susţinut până acum a fost susţinut de domnul Savin. În interceptările făcute la dosar nu rezultă că acesta ar fi pretins vreo sumă de bani”, a declarat avocatul expertului inculpat, Liviu Bran.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *