News

Un terorist islamist a încercat să înjunghie un trecător, la Cannes

Tensiuni la Cannes după ce un bărbat a fost arestat după ce a încercat să înjunghie un trecător. Scena a avut loc în apropierea unei sinagogi.

Un bărbat a încercat să înjunghie un trecător pe o stradă aglomerată din Cannes. Atacatorul era înarmat cu un cuțit și ar fi strigat „Allahu Akbar” înainte de a recurge la gest. Oamenii legii l-au identificat și l-au arestat.

A atacat un trecător cu un cuțit în apropiere de o sinagogă din Cannes

Individul deosebit de periculos s-a folosit de un cuțit pentru a încerca să înjunghie un trecător. Victima făcea comerț în apropriere de o sinagogă situată pe o stradă aglomerată din Cannes. Autoritățile au intrat rapid în alertă, astfel că la scurt timp, atacatorul a fost prins. Brigada anticriminalitate de la Cannes a acționat în acest sens.

Atacul a avut loc pe o stradă aglomerată de la Cannes. Conform martorilor oculari, individul ar fi strigat înainte de a recurge la gest „Allah Akbar”.

De asemenea, martorii au precizat că acesta a fost văzut în timp ce se ruga în fața sinagogii marți seara. Câteva minute mai târziu, atacatorul a scos un cuțit și s-a năpustit asupra comerciantului care circula prin zona respectivă.

Trecătorul l-ar fi deranjat pe individ dupa ce i-ar fi recomandat să se roage în altă parte. Gestul l-ar fi deranjat atât de tare pe acesta, încât a scos imediat obiectul tăios, devenind agresiv.

Martorii spun că acesta a strigat „Allahu Akbar” înainte de a deveni agresiv. După ce a recurs la gestul respectiv, atacatorul a fugit. Autoritățile au reușit să îl identifice la scurt timp după atac. Se pare că acesta purta cuțitul la centură inclusiv în momentul în care a fost prins de oamenii legii.

Ministrul de interne al Franței, Gerals Darmanin a postat un mesaj pe rețeaua Twitter (X), legat de acest context.

„Mulţumesc polițiștilor că au evitat ce era mai rău”,  a transmis oficialul.

În ultimele zile, în mai multe state europene au avut loc atacuri și tensiuni pe fondul conflictului izbucnit în Orientul Mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *