News

Ultimul Sondaj: Românii au încredere mare în Biserică, Armată și Pompieri; şi mai puţin în politicieni

Într-un an extrem de aglomerat electoral, Parlamentul se află pe ultimul loc în preferinţele românilor într-un sondaj realizat de Sociopol în luna ianuarie.

Sondaj Sociopol. Românii nu şi-au schimbat prea mult opţiunile atunci când vine vorba de instituţii. Pompierii, Armata şi Biserica rămân în Top 3 preferinţe, în timp ce partidele politice şi Parlamentul sunt ariergarda. paradoxal, într-un an cu proteste, multe dintre ele cu efecte în buzunarele cotizanţilor, sindicatele se află şi ele la coada clasamentului.

Pe plan extern, NATO şi UE rămân instituţiile de forţă pentru români, în timp ce la nivel de ţări, Germania este mai apropiată de români decât SUA.

Recent, Sociopol a realizat şi un sondaj politic. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD s-ar situa pe primul loc, cu un procent de 29%. Imediat după se situează AUR, cu un procent de 23%.

SONDAJ SOCIOPOL: PSD, lider. AUR, al doilea partid din România. Cât de mult au scăzut PNL și USR. Cum ar putea arăta Parlamentul, în cazul unor alegeri anticipate | EXCLUSIV
În schimb, dacă până acum PNL se situa pe poziția a doua în preferințe, noul sondaj o situează pe poziția a treia, cu un procent destul de scăzut față de prima poziție, de doar 17%.

PSD – 29 %
AUR – 23 %
PNL – 17 %
USR PMP FD – 13 %
UDMR – 5 %
SOS România – 3 %
PER – 2 %
Pro România – 2 %
Independenți (*) – 2 %
PU-SL – 1 %
REPER – 1 %
AD – 1 %
ALDE – 0 %
PRS – 0 %
PNȚ-CD – 0 %.

Așa ar arăta clasamentul dacă duminica viitoare românii ar trebui să se prezinte la alegerile europarlamentare. În schimb, dacă ne uităm la interesul românilor pentru aceste alegeri europarlamentare, doar 29% dintre ei se arată foarte interesați, în timp ce 31% sunt destul de interesați.

Restul, de 40% dintre alegătorii intervievați în sondaj, sunt puțin interesați. Mai exact, 11% dintre alegători sunt destul de puțin interesați, iar 28% sunt foarte puțin interesați de aceste alegeri.

PSD, cu candidatul Marcel Ciolacu, ar fi tot pe primul loc dacă ar avea loc alegeri prezidențiale duminica viitoare. Actualul premier ar fi votat de 34% dintre români.

Pe locul doi, la o distanță destul de mică, s-ar situa George Simion de la AUR. Acesta ar reuși să strângă 30% din voturi.

Nicolae Ciucă de la PNL nu ar reuși să strângă nici măcar 20 de procente, acumulând doar 12% din voturile alegătorilor, după cum arată sondajul realizat de SOCIOPOL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *