Anchete

Hoții din fruntea vămii: Şeful Vămii Bucureşti şi alţi patru funcţionari corupţi, arestaţi preventiv. Starostele Petrof era recidivist în relația cu DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reușit să obțină arestarea preventivă pentru mai multe fapte de corupție a unor vameși din București, în frunte cu directorul Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof.

Directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, Paul Petrof, a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor DNA, care-l acuză luare de mită şi alte infracţiuni.

Printre faptele de corupție reținute de DNA în sarcina lui Paul Petrof și a lui Răzvan Cosmin Stamatescu reprezintă și favorizarea unuia din liderii unui grup de interese economice care a acumulat găuri la bugetul de stat de peste 100 de milioane de euro. Este vorba despre favorizarea omului de afaceri Cătălin Bucura, partenerul principal de afaceri al ieșeanului Vasile Ciaușu, cei doi coordonând în prezent afacerile multor societăți comerciale care făceau parte din fostul grup Murfatlar.

În concret, grupul de interese pe care-l reprezintă Cătălin Bucura este vizat într-un dosar penal de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor Economice din IGPR.

DNA l-a reţinut pe şeful Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti şi mai mulţi funcţionari. Toţi sunt acuzaţi de luare de mită şi alte infracţiuni
Paul Petrof și Stamatescu sunt acuzați de DNA, printre altele, de infracţiunea de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 C. pen. şi infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, prev. de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 2 Cod penal, constând în aceea că în data de 10.01.2024  ”îi prezintă numitului BUCURA CĂTĂLIN conținutului ordonanței nr. 262/P/2023 din data de 15.12.2023 emise de I.G.P.R.- Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE), în care sunt solicitate înscrisuri în legătură cu unele societăți care aparțin sau în care este implicat BUCURA CĂTĂLIN, pentru îngreunarea cercetărilor penale în dosarul susmenționat și pentru obținerea de foloase necuvenite pentru altul, respectiv pentru BUCURA CĂTĂLIN, foloase constând în îngreunarea cercetărilor în dosarul penal cu nr. 262/P/2023, cauzând în același timp o stare de pericol pentru integritatea funcției publice și pentru bunul mers al justiției penale”, scrie newsonline.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *