News

Elev de clasa a IX-a, condamnat pentru bullying. Judecător: „Fenomenul este răspândit în școlile din România, lasă răni adânci”

Victimele sunt doi elevi cu nevoi speciale, care au fost filmate în timp ce erau agresate și târâte în baia școlii.

Un elev de 16 ani din Bacău a fost condamnat la un an și jumătate de detenție într-un centru de reeducare, după ce și-a lovit și batjocorit doi colegi de clasă. Faptele, care s-au întâmplat la începutului anului trecut, au fost filmate și postate pe internet.

Agresiunea la care băiatul de 16 ani și-a supus colegii a avut loc în ianuarie 2023. Atunci, el și-a pus victimele în genunchi, le-a obligat să îi sărute mâna, să meargă precum câinii după el și le-a lovit și împins cu capul în toaletă.

După ce școala a aflat de incident, agresorul a primit o mustrare scrisă și i-a fost scăzută nota la purtare cu două puncte. A fost începută și o anchetă penală.

La audieri, victimele le-au spus polițiștilor că mergeau la școală cu frică din cauza agresorului care îi obliga – printre altele – să îi cumpere de mâncare și să îi șteargă încălțările, spre amunzamentul lui. Agresorul a declarat inițial că totul a fost o joacă și ulterior a încercat să dea vina pe victime și a spus ca acestea l-ar fi provocat.

Pedeapsa de un an și jumătate dictată de Curtea de Apel Bacău a fost dată pentru că instanța a considerat că acest caz este de o gravitate deosebită și necesită o sancțiune care să descurajeze fenomenul de bullying care afectează școlile de la noi din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *