News

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: Învierea Domnului este sărbătoarea iubirii smerite și milostive a lui Hristos

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat, duminică, în cuvântul de învăţătură rostit la Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală, că Iisus Hristos cel Răstignit şi Înviat este totdeauna prezent în Biserica Sa, în mod deosebit prin Sfânta Euharistie, fiind izvor de pace sfântă, de bucurie negrăită şi preaslăvită.

„Ce înseamnă că Iisus cel Înviat din morţi este permanent prezent în Biserica Sa? Înainte de a se înălţa la cer, Domnul Iisus cel Înviat din morţi trimite pe ucenicii săi în misiune la toate popoarele, pentru a binevesti pocăinţa şi mântuirea tuturor oamenilor care cred în el.

Iar apoi îi încredinţează pe ucenici „Iată eu cu voi sunt până la sfârşitul veacului”, adică va fi permanent prezent cu ucenicii săi.

Deşi înălţat întru slavă la ceruri, Domnul Iisus Hristos cel Răstignit şi Înviat este, prin harul Sfântului Duh, totdeauna prezent în Biserica Sa, prin Sfânta Evanghelie, prin Sfintele Taine şi prin Sfinţii Lui, care sunt purtători ai harului dăruit lor de Hristos; sunt Hristofori sau Teofori, purtători de Hristos, sau purtători de Dumnezeu”, a spus Patriarhul Daniel, la slujba oficiată împreună cu episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul şi cu episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, Timotei Prahoveanul.

„Ne rugăm să ne ajute Hristos Domnul să simţim şi noi prezenţa iubirii Sale”

Întâistătătorul BOR a arătat, că, în mod deosebit, Hristos cel Răstignit şi Înviat este prezent în Biserica Sa prin Sfânta Euharistie, care se dăruieşte creştinilor pre iertarea păcatelor şi spre viaţa de veci.

Această prezenţă harică a lui Hristos în Biserica Sa este izvor de pace sfântă, de bucurie negrăită şi preaslăvită, după cum ne spune Sfântul Apostol Petru, ca pregustare a păcii şi bucurie din Împărăţia Cerurilor.

Ne rugăm să ne ajute Hristos Domnul să simţim şi noi prezenţa iubirii sale smerite şi milostive în toată viaţa noastră. Sfintele Paşti să vă aducă tuturor în suflet şi în case pacea sfântă şi bucuria preaslăvită a lui Hristos. Hristos a Înviat!”, a încheiat Patriarhul Daniel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *