externe

O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe, la Washington. Șoferul a murit

O mașină care se deplasa cu viteză mare a intrat în coliziune cu unul dintre grilajele din perimetrul de securitate din jurul Casei Albe din Washington. Șoferul a decedat în urma impactului, însă incidentul de sâmbătă noapte nu a reprezentat o amenințare directă pentru securitate, au declarat serviciile secrete americane, citate de AFP, titrează Agerpres.

„Chiar înainte de ora 22:30, un vehicul care circula cu viteză mare s-a ciocnit de una din porţile perimetrului de securitate din jurul Casei Albe”, a declarat Secret Service pe contul său din reţeaua de socializare X.

Membrii serviciilor de securitate prezenţi la faţa locului au încercat imediat să-l salveze pe şofer, dar acesta „decedase deja”, potrivit aceleiaşi postări.

O anchetă este în curs, dar Anthony Gugielmi, purtător de cuvânt al Secret Service, responsabilă de securitatea Casei Albe, a precizat că nu a existat „nicio ameninţare şi nici implicaţii pentru securitatea publică”.

content-image

În ianuarie, şoferul unei maşini a fost arestat pentru că lovise şi el un gard din perimetrul de securitate.

În ultimii ani, Casa Albă a făcut obiectul mai multor tentative de intruziune, destul de îngrijorătoare pentru ca serviciile de securitate să decidă în 2020 să construiască o nouă barieră, mai înaltă şi dintr-un metal mai rezistent în jurul perimetrului reşedinţei prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *