News

Aproximativ 2,8 milioane de români cu RCA la Euroins. Ce au de făcut clienții și păgubiții

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a ridicat autorizația companiei Euroins România, lider al pieței RCA, care intră, conform legii, în insolvență.

Românii care au încheiat polițe RCA cu Euroins se întreabă acum ce se va întâmpla și cum își vor putea recupera banii, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a ridicat autorizația de funcționare a companiei.

„Eu am făcut-o luna trecută pentru 12 luni. Ce se va întâmpla acum?”, întreabă cineva pe pagina de Facebook a Euroins.

„În aceeași situație sunt și eu. Euroins România asteptăm un răspuns, rămâne valabilă sau primim banii înapoi de la voi?”, a continuat un alt asigurat.

Reprezentanții Euroins au publicat pe site-ul companiei o listă cu opțiunile pe care le au cei care au încheiat polițe RCA la ei.

„Vă informăm că prin Decizia nr.262 a Autorității de Supraveghere Financiară din data de 17 martie 2023, a fost retrasă autorizația de funcționare a societății EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

Ca urmare a acestei decizii, asigurații societății au dreptul de a denunța contractele de asigurare încheiate cu EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., precum și dreptul de a recupera primele de asigurare plătite, în cadrul contractelor de asigurare, proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării și cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor. De asemenea, orice persoană care invocă un drept de creanță împotriva EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., după producerea unor riscuri acoperite printr-o poliță de asigurare valabilă, între data retragerii autorizației de funcționare și cea a denunțării contractelor de asigurare, va putea solicita deschiderea dosarului de daună la Fondul de garantare a asiguraților (FGA), în acord cu prevederile art.12 din Legea nr.213/2015”, se arată pe site-ul companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *