News

Antreprenorul Do Kwon, din sectorul cripto, pus sub acuzare în SUA pentru fraudă

Do Kwon, antreprenorul sud-coreean din sectorul cripto aflat în spatele a două monede digitale care au pierdut anul trecut aproximativ 40 de miliarde de dolari, a fost acuzat vineri de fraudă de procurorii americani, transmite Reuters, relateazză News.ro.

Un rechizitoriu în opt capete de acuzare împotriva lui Kwon a fost făcut public la Tribunalul Districtual al Statelor Unite din Manhattan, la câteva ore după vestea arestării lui joi în Muntenegru.

Avocaţii lui Kwon din Statele Unite nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, după programul de lucru.

Rechizitoriul de joi îl acuză pe Kwon, un cetăţean sud-coreean care a co-fondat Terraform Labs şi a dezvoltat monedele TerraUSD şi Luna, de fraudă a valorilor mobiliare, fraudă electronică, fraudă cu mărfuri şi conspiraţie.

Cazul penal urmează acuzaţiilor civile conexe ale Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA împotriva lui Kwon şi Terraform, de luna trecută.

Kwon era fugar de câteva luni, iar autorităţile sud-coreene au emis un mandat de arestare pentru el în septembrie anul trecut.

Poliţia sud-coreeană a declarat vineri că identitatea suspectului arestat în Muntenegru a fost confirmată ca fiind Kwon, după ce amprentele sale s-au potrivit cu informaţiile deţinute de Agenţia Naţională de Poliţie (KNPA) a ţării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *