News

Trei bărbaţi, prinşi la o lună după ce au tâlhărit un pensionar de bani şi bijuterii de peste 8.000 de euro

Trei bărbaţi din judeţele Mureş şi Argeş au fost prinşi la o lună după ce au tâlhărit un pensionar de 71 de ani din municipiul Bistriţa, căruia i-au sustras bani şi bijuterii în valoare totală de 8.400 de euro, potrivit buletinului de presă remis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Cei trei, cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani, au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate pe raza judeţului Mureş.

“La data de 26 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, ambele în judeţul Mureş, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. În fapt, la data de 24 mai a.c., un bărbat, de 71 de ani, din Bistriţa, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că i-au fost sustrase din locuinţă o sumă de bani şi bijuterii. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar fi deschis poarta de acces în curtea imobilului pentru trei bărbaţi. Ulterior, aceştia l-ar fi împins, ar fi pătruns în locuinţă şi i-ar fi interzis bărbatului de 71 de ani să folosească telefonul, timp în care ar fi sustras 3.000 de euro, 15.000 de lei şi bijuterii în valoare de aproximativ 12.000 de lei. Ulterior, cei trei ar fi plecat cu un autoturism într-o direcţie necunoscută”, a transmis IPJ.

La percheziţii au fost descoperite şi ridicate mai multe obiecte cu valoare probatorie.

Trei bărbaţi, prinşi la o lună după ce au tâlhărit un pensionar

În urma audierilor, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi vor fi prezentaţi Parchetului de lângă Judecătoria Bistriţa în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Secţia 3 Poliţie Rurală Lechinţa din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud şi al poliţiştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Secţia 14 Poliţie Rurală Ghindari din cadrul IPJ Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Biroul de Analiză a Informaţiilor Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bistriţa continuă cercetările în vederea recuperării prejudiciului şi documentării activităţii infracţionale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *