News

Șase cetățeni străini, reținuți pe litoral pentru trafic de droguri

Șase cetățeni străini au fost reținuți, vineri, pe litoral fiind cercetați pentru trafic de droguri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus „reţinerea a șase inculpați, cetăţeni străini, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu”.

„În cauză s-a reținut că, inculpații au introdus în România, au transportat, au depozitat și au deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, la data de 27.04.2023, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși în flagrant în timp ce comercializau astfel de substanţe. De asemenea, inculpaţii au promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog”, au anunțat procurorii DIICOT.

În timpul acțiunii, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi cantităţile de 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină.

Tot vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *