News

Plan rosu de interventie in Buzau. Un autocar cu 32 de oameni la bord s-a rasturnat. Trafic blocat

Un autocar în care se aflau 32 de persoane s-a răsturnat pe DN2, în localitatea Râmnicu Sărat, județul Buzău, fiind activat Planul Roșu de Intervenție, potrivit ISU Buzău.

Prima estimare a polițiștilor arată că sunt 10 victime.

Șoferul este încarcerat și se pare că este în stare gravă. Traficul rutier este blocat pe DN2E85, la ieșire din municipiul Râmnicu Sărat către Focșani.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul se desfășoară prin dirijare pe DN 2, la ieșirea din localitatea Râmnicu Sărat, județul Buzău, către municipiul Focșani, pentru a permite desfășurarea intervenției medicale, după ce un autovehicul s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Update:

În acest moment se acordă asistență medicală de urgență pentru 20 de persoane, toate conștiente.

Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

De la nivelul județului Buzău, la locul accidentului acționează 2 autospeciale de stingere, 2 echipaje de descarcerare, 5 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și 11 ambulanțe SAJ.

Totodată, în sprijin intervin o autospecială pentru transport victime multiple și 3 ambulanțe SMURD de la nivelul ISU Vrancea.

Plan Rosu de Interventie: Un autocar cu 32 de persoane la bord s-a rasturnat

Update 2:

„În autocar se aflau buzoieni. Nu ştim dacă se duceai sau se întorceau de la o fabrică de confecții din Focşani unde lucrează. Din primele evaluări cel mai grav este șoferul care a plecat deja spre UPU cu o ambulanța de Suceava.

Din primele date autocarul a încercat să evite o coliziune şi a ieșit în afara carosabilului pe câmp”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Ţiclea.

Update 3:

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical şi asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe DN2(E85), ieşirea spre Râmnicu Sărat. În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 32 de persoane, ce a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a răsturnat. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului, echipajele operative au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale de descarcerare, 1 autospecială de transport personal şi victime multiple, 5 ambulanţe SMURD şi 11 ambulanţe SAJ. Totodată, în sprijin intervin şi o autospecială pentru transport victime multiple şi 3 ambulanţe SMURD de la nivelul ISU Vrancea”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Cele 22 de persoane rănite au fost transportate la UPU şi Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Nu există persoane decedate, au informat autorităţile, iar şoferul a fost rănit grav, dar este conştient.

La acest moment se circulă controlat pe ambele sensuri, a anunţat Prefectura Buzău.

Update 4:

30 de persoane au fost implicate în eveniment, dintre care 23 transportate la spital (19 femei și 4 bărbați), iar 7 asistate la locul evenimentului, refuză transportul la spital. Cele 23 de persoane au fost transportate la următoarele spitale: la Spitalul Județean de Urgență Focșani: 2 femei; la Spitalul Municipal Rm. Sărat: 9 femei și 2 bărbați; la Spitalul Județean de Urgență Buzău: 8 femei și 2 bărbați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *