News

Traficanții de droguri arestați la Sibiu – Flocu, Ciocu, Deiu și Canada, cap de listă – Roby coordona totul din pușcărie

Polițiștii BCCO Constanța și procurorii DIICOT au destructurat, zilele trecute, o rețea care se ocupa cu trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, finanțarea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc, proxenetism și furt calificat. S-a lăsat cu percheziții și cu 12 persoane reținute. Magistrații au dispus arestarea preventivă a unora dintre ei. Printre aceștia se numără și cunoscutul Alexandru Ciocan, zis NAS, dar și afaceristul Silviu Ștefancu.

La data de 6 aprilie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT Constanța, au efectuat 20 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, finanțarea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc, punerea la dispoziție, cu știință, a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri de mare risc, proxenetism și furt calificat. Au fost efectuate 17 percheziții, în județul Constanța, 3 în județul Călărași și au fost puse în executare 18 mandate de aducere.

Au procurat cocaină din Guiana Franceză și ar fi transportat-o, prin intermediul unor cărăuși, în România

În luna ianuarie 2022, în județul Constanța, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, format inițial din 3 persoane, la care ulterior, ar fi aderat alte 12 persoane.  Membrii grupului ar fi procurat cocaină din Guyana Franceză și ar fi transportat-o, prin intermediul unor cărăuși, în Olanda, Franța si România, pentru a fi vândută către consumatori.  În luna aprilie 2022, în urma cooperării polițienesti cu autoritățile din Franța, pe aeroportul Orly, din Paris, a fost identificat unul dintre cărăuși, în timp ce transporta peste 1 kilogram de cocaină, pe relația Guyana Franceză – Paris – Olanda – România.

Au racolat femei care să practice prostituția

S-a reținut că 4 dintre membrii grupării ar fi racolat 5 femei, în scopul determinării sau înlesnirii practicării prostituției în România,  Germania, Austria, Elveția și Belgia. De asemenea, 4 dintre membrii grupului infracțional ar fi săvârșit 3 infracțiuni de furt calificat, sustrăgând sume de bani din casa de bani, dar și alte bunuri dintr-o societate comercială, din județul Constanța, precum și 2 furturi de mărfuri din tiruri. După declanșarea acțiunii, s-a solicitat emiterea unui nou mandat de percheziție, având ca obiect un container, aflat în incinta Portului Constanța Sud-Agigea și în interiorul căruia au fost descoperite bunuri electrocasnice și de îmbrăcăminte noi, a căror proveniență nu a putut fi justificată.  În urma perchezițiilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 50 de grame cocaină, 18.000 de euro, 35.000 de lei, 1.200 de dolari, bunuri destinate cântăririi, porționării și ambalării drogurilor, 31 de telefoane mobile, 39 de cartele SIM, un laptop, înscrisuri și alte bunuri cu valoare probatorie.

NAS si stefancu, arestati preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Cine i-a ”turnat”?!

12 au fost reținute iar în cursul zilei 7 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă. Cei mai mulți dintre ei au fost arestați preventive, în timp ce alții au ajuns în arest la domiciliu.

Inculpații au mai ajuns în atenția opiniei publice de mai multe ori, fiind cunoscute ca persoane destul de agresive.  Alexandru Ciocan, zis Nas, arestat preventiv pentru 30 de zile, Silviu Ștefancu, arestat preventiv pentru 30 de zile, Ianoș Albert Feri, arestat preventiv, Ianoș Felix Arcadi, arestat la domiciliu, Amet Baiar Bighin, arestat preventiv, Silviu Ștefancu, arestat preventiv, Sandu Gheorghe, zis Guvide,  arestat preventiv, Gîndac Bogdan, Gîndac Ștefan Nicu, arestați preventiv, și alții.

Ciocan, arestat după un scandal în trafic

Pentru cei care au uitat, reamintim că în 2020, Alexandru Ciocan a fost dintre bărbații arestați în urma scandalului cu topoare din trafic. La data de 8.12.2020, doi bărbați se deplasau cu autoturismul marca Audi A6, întorcându-se de la o înmormântare de la cimitirul musulman, situat pe aleea Topolog, în zona restaurantului Sabroso din municipiul Constanța. În trafic, cei doi s-au intersectat cu Alexandru Ciocan, zis Nas, iar în dreapta față se afla Andrei Valentin Șerban, zis Valentino. Între cele două grupuri, mai exact între Valentino și rudele unuia care se afla în cealaltă mașină există un conflict mai vechi. Prin urmare, s-au intersectat în trafic, au oprit mașinile și au început să discute.

NAS si stefancu, arestati preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Cine i-a ”turnat”?!

Șerban Andrei Valentin, același care a făcut circ în fața mascaților, recent, pe bulevardul Tomis, l-a scuipat pe față pe unul dintre bărbații din celălalt autovehicul, și imediat s-a dat jos din autoturismul pe care-l ocupa și l-a lovit pe pumnul stâng la nivelul capului, ocazie cu care persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, inculpatul ținea în mână și un cuțit cu care a încercat să-l taie, însă acesta s-a ferit și chiar a fugit de agresor. După această agresiune, Șerban Andrei Valentin s-a urcat în autoturismul cu care se deplasa și au plecat. Apoi, au urmat o serie de scandaluri, care s-au soldat cu arestări. Anterior, Alexandru Ciocan, zis Nas, a postat un video pe Facebook prin care amenința victimele.

Ștefancu, tăiat în urma unui scandal pe plajă

Și Silviu Ștefancu a mai ajuns în atenția oamenilor legii și a opiniei publice. În 2020, Silviu Ștefancu a fost implicat într-un scandal pe plaja Ego. Totul a plecat de la niște turiști, care au cerut o melodie bulgărească, iar angajații au spus că nu se poate. Atunci ar fi intervenit afaceristul constănțean Ștefancu care a mai fost implicat, și în trecut, în scandaluri.Spre exemplu, anul trecut, în august, acesta a fost victima clanului Băncuță, fiind tăiat cu un cuțit, în clubul Asylum din staţiunea Mamaia.

NAS si stefancu, arestati preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Cine i-a ”turnat”?!Ștefancu tăiat

Au fost arestați și indivizii care alimentau cluburile cu cocaină, aceiași care au spart magazinul eMAG!

Un alt interlop arestat preventiv este Ianoș Albert Feri. Și el a mai ajuns în atenția opiniei publice. Amintim că, în jurul datei 19.01.2019, inculpatul Ianoş Albert Feri împreună cu iubita sa, inculpata Huzuneanu Mihaela Mădălina, au expediat din Olanda, printr-o firmă de curierat, un colet ce conținea cantitatea de aproximativ 500 grame substanță pulverulentă de culoare albă ce conținea cocaină (drog de mare risc). Coletul a fost introdus în țară în jurul datei de 21/22.01.2019, fiind preluat din municipiul București prin intermediul inculpatului Amet Baiar Bilghin, și el arestat reventiv în urma acțiunii DIICOT de zilele trecute, și transportat cu un autoturism până în zona staţiei de taxare Feteşti, de pe autostrada A2, unde s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

NAS si stefancu, arestati preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Cine i-a ”turnat”?!Ianoș Albert Feri

Au introdus în ţară droguri de mare risc (cocaină), pe care le-au depozitat, le-au porţionat şi le-au pus în vânzare în cluburile din staţiunea Mamaia, municipiul Constanţa şi la festivalurile de muzică electronică. De asemenea, s-a reţinut faptul că inculpatul Ianoş Albert Feri deține mai multe locuințe, proprietate sau închiriate, într-un complex rezidenţial din zona Mamaia Nord, unde, în respectivele apartamente erau depozitate, porționate, preparate, ambalate și chiar vândute drogurile aduse vrac. Însă, Ianoş locuia fără forme legale în cartierul Poarta 6 alături de concubina sa. Ianoș le arunca clienţilor de la geam drogurile solicitate sau îi trimitea să şi le ia singuri din maşina sa, un Porsche Panamera, pe care îl deschidea din telecomandă şi unde erau şi lăsaţi banii pentru cocaină. Amet Baiar Bilghin, Sandu Gheorghe, și el arestat preventiv în cel mai nou dosar al DIICOT, și Ianoș Albert Feri au spart magazinul eMAG de pe Tomis. Din interior ar fi fost sustrase mai multe bunuri (telefoane mobile

Arestat este și Sandu Gheorghe, care a vrut să mituiască un polițist

În 2022, Sandu Gheorghe și Ianoş Felix Arcadi au fost arestați preventiv pentru furt calificat. Cei doi sunt acuzați că au furat combustibil de la două TIR-uri. Despre ei este de menționat că sunt cunoscuți cu antecedente penale, Sandu Gheorghe fiind arestat chiar în februarie anul acesta pentru că a fost prins în flagrant în timp ce dădea mită unui polițist. În speța de față, cei doi, Sandu Gheorghe și Ianoş Felix Arcadi, în noaptea de 1 spre 2 iulie 2022, în jurul orei 04.55, având fețele acoperite și forțând butucii de închidere a rezervoarelor a două autocamioane, au sustras cantitatea de 200 de litri de motorină, cauzând un prejudiciu de circa 2.000 de lei.Cele două TIR-uri se aflau parcate în stația CF Constanța Mărfuri, adică zona Halta Traian. Ianoş Felix Arcadi a fost cercetat, în 2006, pentru că a făcut credite cu acte false pentru achiziționarea unor produse electrocasnice. iar Sandu Gheorghe a fost arestat preventiv de către magistrații Tribunalului Constanța, pe 8 februarie 2022. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită polițiștilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *