Adolescentul care a lovit brutal un elev din Bragadiru, reținut de Poliție. Cum se derulează ancheta penală

Adolescentul care a lovit crunt un elev din Bragadiru a fost reținut pentru 24 de ore, a transmis IPJ Ilfov. În continuare, sunt așteptate rezultatele Institutului Național de Medicină Legală (INML). În funcție de numărul de îngrijiri medicale recomandate victimei, se vor dispune măsurile legale, a menționat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, procuror Raluca Olteanu, pentru News24agd.ro

La acest moment, nu sunt întrunite condițiile prevăzute pentru arestarea preventivă. Se fac cercetări, în funcție de analizele INML, se vor lua măsurile care se impun”, ne-a precizatsursa citată.

Adolescentul -agresor, despre care Main News a relatat miercuri, 17 mai, are 15 ani și a fost audiat în prezența mamei sale. De asemenea, victima(n.r. tot minoră) a fost audiată în prezența Poliției și medicii legiști îl vor examina. Copilul, elev al Școlii 1 Bragadiru, a fost filmat când primea lovituri pe un teren viran din Ifov. Agresiunea ar fi pornit, potrivit informațiilor Main News, în urma unor „șicane verbale” dintre cei doi minori.

De altfel, în filmulețul care a redat violența, pe fundal, se aude cum adolescentul își exprimă furia și verbal: „Să nu mai fii șmecher!”

Până la acest moment, reprezentanții Inspectorului Școlar Ilfov nu au oferit verbal un punct de vedere cu privire la acest caz. Protecția Copilului demarează, la acest moment, o anchetă socială, după ce a fost sesizată de IPJ Ilfov.

 Salvați Copiii: Legea prevede înființarea grupurilor anti-bullying. Ministerul Educației nu o aplică

România este una dintre țările europene cu cel mai ridicat nivel de bullying sistematic, adică de hărțuire a copiilor la școală. 12% dintre elevii de 15 ani au declarat că sunt foarte frecvent victime ale hărțuirii, potrivit unor date ale  Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică  din 2020. În mod paradoxal, țara noastră are legislație pentru combaterea hărțuirii la școală, însă, nu se aplică, ne-a precizat George Roman, jurist de profesie, director de programe la „Salvați Copiii”, cel care a contribuit la elaborarea Normelor metodologice (aprobate prin Ordin de ministru în 2020) de aplicare a legii anti-bullying, care a introdus termenul în Legea Educației încă din 2019.

„Sunt foarte puține unitățile de învățământ în care sunt active aceste grupuri anti-bullying, în 200-250, din  cele peste 5000  de școli care sunt în România”, a precizat George Roman, pentru News24agd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *