News

Salariații din educație sunt gata „să iasă masiv în stradă” în paralel cu greva generală, avertizează sindicatele: „Avem nevoie de salarii decente!”

Avem nevoie de salarii decente și nu facem jocuri politice, se arată într-un mesaj comun pe care l-au transmis Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”.

Salariații din educație sunt gata „să iasă masiv în stradă”, avertizează sindicatele

„Nu avem nevoie de ajutoare sociale! Nu suntem asistați social! Avem nevoie de salarii decente! Nu am decis să facem grevă peste noapte! Nu facem jocuri politice. Este greva oamenilor școlii, este greva celor peste 200.000 de angajați din învățământ, care s-au săturat de nepăsarea guvernanţilor. Este greva celor care spun răspicat: așa nu se mai poate!”, se arată în mesajul celor trei organizații, conform comunicatului postat pe pagina de Facebook a FSLI.

Sindicatele le-au mulțumit elevilor și părinților „pentru susținere și înțelegere”.

„Atenție, însă, la manipulările și dezinformările de pe rețelele sociale și cele care apar în spaţiul public pe anumite site-uri! Facem apel atât la jurnalişti, cât şi la membrii de sindicat să verifice informațiile la nivelul organizațiilor sindicatele teritoriale sau la federaţiile reprezentative din învăţământ! De aproape doi ani tragem semnale de alarmă, organizăm acțiuni de protest”, se mai arată în același mesaj, în care au fost trecute în revistă acțiunile de protest efectuate din 2021 și până în prezent.

Sindicatele avertizează că salariații din educație sunt gata „să iasă masivă în stradă”.

„Atenționăm Guvernul României că, dacă în perioada imediat următoare nu se implică serios în soluționarea problemelor care fac obiectul grevei generale din învățământ și nu vine cu propuneri care să fie acceptate de membrii de sindicat, salariații din educație sunt hotărâți ca, în paralel cu greva generală, să iasă masiv în stradă”, mai spun cele trei organizații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *