News

Se retrage din fotbal! La 41 de ani, o legendă a fotbalului ia la revedere cu lacrimi în ochi

Zlatan Ibrahimovic se retrage din fotbal după o carieră impresionantă.

Marele atacant Zlatan Ibrahimovic a anunțat că se retrage din fotbal la vârsta de 41 de ani. După o carieră impresionantă, Zlatan a decis că este timpul să își ia la revedere de la sportul pe care l-a iubit și l-a practicat cu pasiune timp de mai bine de două decenii.

Născut în orașul Malmö, Ibrahimovic și-a început cariera la clubul local, dar a jucat pentru echipe importante precum Juventus Torino, Inter Milano, Barcelona, AC Milan și Manchester United. În 2012, el s-a alăturat echipei Paris-SG în cadrul proiectului qatarez și a contribuit semnificativ la ascensiunea roș-albaștrilor, atât pe teren, cât și în afara lui.

Un palmares impresionant și laude din partea suporterilor

Zlatan Ibrahimovic a câștigat patru titluri de campion al Franței, două trofee în Cupa Franței și trei în Cupa Ligii, plus trei Supercupe. Palmaresul său câștigat la Paris a fost impresionant, 180 de meciuri, 156 de goluri și 61 de pase de gol. La plecarea sa de pe Parc des Princes în 2016, Ibrahimovic a spus că „a venit ca un rege și plecă ca o legendă”, iar fanii și colegii săi de echipă l-au laudat ca fiind un jucător de neegalat.

Revenirea lui Ibrahimovic în Europa a fost marcată de un titlu de campion al Italiei la finalul sezonului 2021-2022, al cincilea în total (2 cu Milan, 3 cu Inter). Mai mult, Zlatan și-a completat palmaresul de trofee peste tot unde a jucat, cu excepția MLS.

 

O amprentă puternică lăsată asupra fotbalului

Cu un total de 493 de goluri pentru cluburile la care a jucat în 819 de meciuri și 62 pentru echipa națională în 122 de selecții, Ibrahimovic a lăsat o amprentă puternică asupra fotbalului mondial. În special, el este cunoscut pentru golurile sale impresionante și pentru calitățile sale tehnice și fizice extraordinare.

Zlatan Ibrahimovic a fost un jucător de fotbal remarcabil care a inspirat mulți tineri din întreaga lume. Își ia acum la revedere de la sportul său preferat, dar amintirile sale rămân vii în inimile fanilor de pretutindeni. Cu siguranță, fotbalul va fi mai sărac fără el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *