News

Guvernul Ciolacu a fost învestit. Iohannis: Să nu pierdeţi din vedere pentru ce aţi jurat

Parlamentul a acordat joi votul de încredere Guvernului Ciolacu, iar membrii Cabinetului au depus jurământul la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis membrilor Cabinetului Ciolacu să nu piardă din vedere pentru ce au depus jurământul.

Redăm alocuțiunea președintelui României:

„Cu siguranță, subiectul cel mai discutat și cel mai comentat din ultimele săptămâni a fost ceea ce s-a numit rotația premierilor. Iată că, în timp record, fără sincope, cu rezultate foarte bune, această procedură s-a încheiat. Nu este puțin lucru și este prima dată, în România, că se întâmplă într-o coaliție o astfel de mișcare. Este important pentru politica românească, pentru România și pentru români. Pentru că acest fel de a face politică arată stabilitate, arată seriozitate și arată că politicienii implicați sunt hotărâți să își ia mandatele foarte în serios. S-a încheiat prima parte, sub conducerea guvernamentală a Prim-ministrului Ciucă, și a dovedit Coaliția că știe să gestioneze treburile publice. Dacă ar fi să descriu prima parte a acestui mandat al Coaliției în câteva cuvinte, cred că ele ar putea să fie seriozitate, stabilitate, securitate, eficiență și eficacitate. La acestea, se poate adăuga că România a avut, cu toate crizele prin care a trecut, o creștere economică, că populația a fost ferită de efectele crizei energetice, că inflația este sub control și, în ansamblu, rezultatele sunt foarte bune.

Dați-mi voie să felicit pe fostul Prim-ministru Ciucă și echipa cu care a lucrat, o echipă care se regăsește într-o măsură rezonabilă și în noua echipă guvernamentală.

Domnule Prim-ministru Ciolacu, ați fost parte din echipă, ați condus Camera Deputaților și ați lucrat într-o adevărată echipă în conducerea Coaliției.

Sunt încredințat că în această nouă postură și cu această echipă, care astăzi a depus jurământul, veți continua munca începută de Coaliție acum un an și jumătate. Sunt multe probleme de rezolvat, nu trebuie să trăim cu impresia că toate s-au rezolvat și acum lucrurile vor merge mai ușor. Nu, în practică, știm că merge din ce în ce mai greu. Avem încă o jumătate de an în care putem să rezolvăm foarte multe lucruri, după care vom intra într-un an super electoral care în sine deja este o provocare pentru o societate. Vom avea patru rânduri de alegeri, și în același timp, țara trebuie guvernată responsabil și cu rezultate bune. Vă doresc, domnule Prim-ministru, domnilor viceprim-miniștri, doamnelor și domnilor miniștri, să nu pierdeți din vedere pentru ce ați jurat. Lucrul cel mai important este să vă străduiți să rezolvați problemele României și ale românilor. Doar după aceea problemele, evident, care vă privesc, legate de formațiunile politice.

Vă doresc tuturor un mandat bun, cu rezultate, și, în ansamblu, Guvernului o reușită!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *