News

CRISTIAN POPESCU PIEDONE VA FI ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE. DECIZIA ESTE DEFINITIVĂ

Fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, este pus în libertate „de îndată”, potrivit deciziei de miercuri a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Decizia este definitivă.

ÎCCJ a admis, miercuri, recursul în casaţie formulat de Popescu Cristian Victor Piedone împotriva deciziei de condamnare în dosarul Colectiv.

În rejudecare, magistrații Înaltei Curți l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC Colectiv Club SRL), a înlăturat dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat și au anulat formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12 mai 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone.

Astfel, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză.

Decizia este definitivă.

”Este o zi extraordinară pentru Domnul Cristian Popescu-Piedone, pentru noi, avocații care i-am asigurat apărarea în toată această perioadă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o soluție în care noi am crezut foarte mult și pe care am așteptat-o de peste șapte ani de zile.

Au fost amânări multiple, completul de judecată a fost învestit cu mai multe cereri de recurs în casație, au fost multe argumente care au fost expuse, mai multe cereri care au fost solicitate și probabil că asta a generat și o trecere mai mare de timp de care completul de judecată a avut nevoie. Însă devine mai puțin relevant în condițiile în care soluția pronunțată este cea legală și temeinică și care pe noi ne face fericiți”, a declarat Adelin David, avocatul fostului edil Cristian Popescu Piedone .

 

 

 

Subiecte în articol: Cristian Popescu Piedone
Parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *