News

Un avion al unei companii din Rusia a aterizat la Otopeni pentru a prelua 40 de diplomați care au fost obligați să părăsească teritoriul României

40 de angajați ai Ambasadei Federației Ruse la București, împreună cu membrii de familie, urmează să părăsească teritoriul României la bordul aeronave Ilyushin IL-96  care a aterizat sâmbătă dimineața la București. Aeronava aparținând unei companii aeriene rusești.

„Această măsură reflectă punerea în aplicare a deciziei părții române în termenul indicat, conform procedurilor utilizate de alte state membre UE în situații similare”, a transmis MAE, într-un comunicat remis presei vineri.

Cursa aeriană este autorizată în baza art. 3d, alin. (3), teza a II-a din Regulamentul (UE) nr. 833/2014 și a art. 44 din Convenţia de la Viena din 18 aprilie 1961 cu privire la relaţiile diplomatice.

MAE reamintește că decizia României de reducere a personalului misiunii diplomatice a Federației Ruse la București reflectă nivelul actual al relațiilor bilaterale, în contextul declanșării de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

România a impus în 8 iunie Ambasadei Rusiei la București să își reducă personalul efectiv aflat în România cu 40 de persoane – adică cu 11 diplomați și cu 29 de persoane aparținând personalului tehnico-administrativ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *