Cancan

Cântăreața Sinead O’Connor a murit

Sinead O’Connor, legendă a muzicii irlandeze, a murit, marţi, la vârsta de 56 de ani, după ce ani de zile s-a luptat cu probleme de sănătate mintală, iar în urmă cu un an şi jumătate a trecut prin moartea fiului său de 17 ani.

Cântăreaţa irlandeză a devenit celebră în întreaga lume în 1990, datorită coverului său sfâşietor al piesei „Nothing Compares 2 U” a lui Prince, scrie Daily Mail, citată de News.ro.

Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a iubitei noastre Sinéad. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în aceste momente foarte dificile”, se arată într-o declarație transmisă de familia artistei, scrie BBC.

O’Connor, care a avut un palmares de zece albume, iar Nothing Compares 2 U a fost single-ul nr. 1 pe plan mondial în Billboard Music Awards în 1990, a primit mai devreme în acest an premiul inaugural pentru album clasic irlandez – Classic Irish Album – în cadrul RTE Choice Music Awards, scrie Agerpres.

Mamă a patru copii, Sinead O’Connor a trecut în urmă cu un an şi jumătate prin decesul fiului ei Shane, în vârstă de 17 ani, care s-a sinucis în ianuarie 2022, după ce a fugit din clinica unde era sub supraveghere pentru tentative de suicid.

Muziciana, care şi-a schimbat numele în Shuhada’ Sadaqat în 2018, când s-a convertit la islam, a spus la acea vreme că băiatul era „lumina vieţii ei”.

În ultimul ei Tweet, O’Connor a postat o fotografie cu Shane şi a spus: „De atunci trăiesc ca o creatură nocturnă, ca un strigoi. El a fost dragostea vieţii mele, lumina sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăţi. A fost singura persoană care m-a iubit necondiţionat. Sunt pierdută fără el”.

Cine a fost Sinead O’Connor

Născută pe 8 decembrie 1966 în Dublin, Irlanda, Sinead O’Connor a devenit cunoscută în anii `80. În anul 1990 a lansat hit-ul „Nothing Compares 2 U”, care i-a adus faima și recunoașterea la nivel mondial. Piesa a fost un hit și a câștigat multiple premii, inclusiv patru nominalizări la premiile Grammy.

Sinead O’Connor s-a remarcat nu doar prin vocea sa puternică și emoțională, dar și prin poziția sa față de anumite subiecte sociale și politice. Ea a fost implicată în activități de protest și activism, fiind o voce puternică pentru drepturile femeilor și ale comunității LGBTQ+. De-a lungul carierei sale, a avut momente controversate, dar a rămas o figură influentă în lumea muzicii și activismului.

Pe lângă muzică, Sinead O’Connor a mai scris și cărți de poezie și a jucat în filme. Cu toate că s-a retras temporar din industria muzicală de mai multe ori de-a lungul carierei sale, talentul și impactul ei în lumea muzicii au rămas memorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *