Politica

Gabriela Firea a demisionat din funcția de Ministru al Familiei

Gabriela Firea a demisionat din funcția de Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, spun surse NEWS24AGD .

În această dimineață, senatorul PSD a ajuns la Guvern, unde a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu. Se pare că, în urma discuției, Gabriela Firea a luat decizia de a demisiona.

Demisia Gabrielei Firea vine la doar o zi după cea a Ministrului Muncii, Marius Budăi.

În ultimele zile au fost făcute pr

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, și-a depus vineri demisia din funcție, în urma scandalului azilelor groazei din Voluntari, au declarat surse guvernamentale pentru News24agd.

Demisia intervine după ce Gabriela Firea (PSD) a afirmat în mod repetat că nu avea cunoștință de relele tratamente la care erau supuși bătrânii din unele centre și că nu avea nicio atribuție legală de avizare/control în cazul azilelor pentru bătrâni.

Firea este al doilea ministru PSD care plătește politic în scandalul azilelor groazei: ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a depus joi demisia din funcție.

Gabriela Firea se afla la al doilea mandat consecutiv de ministru, fiind numită prima oară în funcție pe 25 noiembrie 2021 în cabinetul Nicolae Ciucă și ulterior reconfirmată ministru în actualul Guvern Marcel Ciolacu.

La formarea Guvernului Nicolae Ciucă s-a vehiculat că ministerul Familiei a fost înființat special pentru ca Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD și președinte PSD București, să ocupe un portofoliu ministerial.

esiuni la adresa Ministrului Familiei, Gabriela Firea, dar și a premierului Marcel Ciolacu, în contextul scandalului din căminele groazei.

Întrebat despre o posibilă demisie a Gabrielei Firea, Marcel Ciolacu a declarat: ”Ziua abia a început, să așteptăm!”.

Potrivit surselor NEWS24AGD, chiar liderii PSD ar fi fost cei care i-ar fi cerut demisia ministrului Familiei.

Cu toate acestea, încă de la începutul scandalului căminelor groazei, Gabriela Firea a încercat să-și demonstreze nevinovăția și faptul că nu a avut nicio legătură cu aceste azile unde bătrânii erau înfometați, bătuți și umiliți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *