News

Carambol pe DN1. 16 mașini și un microbuz de persoane au fost implicate în accident

Un grav accident rutier, cu 40 de persoane implicate, a avut loc la Balotești. Aici, 16 mașini și un microbuz s-au ciocnit.

O uriașă tragedie a fost la un pas de a se produce la Balotești, acolo unde a fost raportat un grav accident rutier cu 16 mașini și un microbuz. Nu mai puțin de 40 de persoane au fost implicate în carambol.

Accident cu 16 mașini și un microbuz, la Balotești. Mai multe persoane spitalizate

Accidentul din județul Ilfov, de pe DN1, s-a produs aproape de miezul nopții. Un camion înmatriculat în Turcia a lovit stâlpii de la marginea străzii, iar rezervorul de carburant s-a spart. Motorina s-a scurs pe carosabil și de aici s-a declanșat carambolul.

Mașinile care veneau din spate au derapat ca pe un uriaș patinoar. În total, 16 vehicule și un microbuz cu 20 de oameni la bord s-au ciocnit din cauza motorinei scurse pe asfalt, în Balotești.

O masivă desfășurare de forțe a avut loc la fața locului pentru a salva eventuale victime. Din fericire, nu au existat persoane decedate, doar răniți: 8 pasageri aflați în autoturisme. Dintre aceștia, 6 au ajuns la spital.

Au fost alocate 7 ambulanțe de prim ajutor calificat, o ambulanță cu medic, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 descarcerări și 8 oameni au fost răniți în urma accidentului. Dintre aceștia, 3 copii și 3 adulți au ajuns la spital”, anunță ISU București-Ilfov.

Cetățeanul în cauză a ieșit negativ la drugtest. Traficul pe DN1 a fost oprit mai multe ore, cât timp polițiștii au făcut cercetările la fața locului. Concomitent, drumarii au aruncat nisip peste motorina de pe asfalt.

Comunicatul DSU, după accidentul de noaptea trecută: ”În urma evenimentului, din cele aproximativ 40 de persoane implicate, 6 victime (3 adulţi şi 3 copii) vor fi transportate la unităţi sanitare pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun acestora. Totodată, alte două victime au refuzat transportul la spital.

Pentru gestionarea optimă a evenimentului, au fost alocate mai multe resurse din cadrul ISU B-IF, respectiv, 2 austospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 Descarcerări, 7 ambulanţe SMURD, 1 Unitate de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, 1 Punct de Comandă Mobil şi Directorul Operaţiunilor de Salvare Medicală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *