News

„Sprijin suplimentar” din partea Statelor Unite pentru Israel, anunță Biden / În ce ar consta ajutorul SUA

SUA susține Israelul într-un răspuns rapid, decisiv și compleșitor împotriva Hamas, a declarat președintele american Joe Biden marți seară.

„Când răul pur se revarsă asupra lumii. Oamenii din Israel asta au trăit. Singurul scop acela de a ucide evrei. Din răutate pură au ucis cel puțin 1000 de civili. Oamenii au fost măcelăriți și și-au folosit corpurile pentru a-și proteja copiii. Au făcut paradă cu trupurile omorâte. Multe familii așteaptă să audă un semn de la cei dragi. Brutalitatea Hamasului și setei de sânge amintește de cele mai crunte momente ale ISIS. Din păcate pentru poporul evreu această cruzime nu este ceva nou. Deschide răni vechi de milenii și amintește de Genocidul împotriva evreilor”, a transmis președintele american în conferință de presă.

„Stăm alături de Israel. Suntem alături de Israel. Ne vom asigura că vom avea grijă de cetățeni. Nu există niciun fel de scuză pentru terorism. Hamas nu susține dreptul poporului palestinian. Folosesc civilii palestinieni ca pe scuturi umane. Ca orice națiune din lume Israelul are datoria de a răspunde acestor atacuri”, a mai precizat Joe Biden.

„Tocmai am vorbit cu premierul Netanyahu și i-am spus că SUA vă susține într-nu răspuns rapid, decisiv și compleșitor. Astăzi americanii din toată țara se roagă pentru familiile care se luptă cu aceste lucruri. Asta înseamnă tragedia umană. Vom rămâne uniți, vom susține oamenii din Israel și ne vom opune urii, violenței și teroriștilor. Ne asigurăm că Israelul are muniție și interceptoare pentru Iron Dome, și ne vom asigura că nu vor rămâne fără aceste muniții critice”, a mai spus Joe Biden.

„Este vorba de securitatea globală, de securitatea SUA. Am vorbit cu echipa mea să țină legătura și să se consulte cu experții pentru recuperarea ostaticilor americani. SUA au întărit prezența militară pentru a descuraja și apăra zona în cauză prin portavionul USS Gerald Ford, suntem pregătiți să mutăm și alte trupe dacă este nevoie. Inimile noastre poate sunt frânte, dar știm ce avem de făcut”.

„Aș vrea să nu existe dubii, Statele Unite vor proteja Israelul. Aceste atrocități îmi creează greață”, a conchis președintele american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *