Avertismentul meteorologilor. Val de ploi torențiale, grindină și vijelii provocat de un nou front atmosferic ce va veni dinspre Europa centrală

În zilele următoare, ne putem aștepta la o creștere a temperaturilor. În weekend, în sudul țării, inclusiv în București, se vor înregistra maxime de 30 de grade Celsius. În unele zone din țară, din cauza temperaturilor neobișnuit de mari din această perioadă, pomii fructiferi încep să înflorească a doua oară.

Miercuri, 18 octombrie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), se va înregistra o ușoară încălzire a vremii. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări dimineața în Dobrogea, sudul Moldovei și estul Munteniei, iar mai târziu în cursul nopții în regiunile vestice. Probabilitatea ca izolat să plouă slab este redusă. Temperaturile diurne se vor încadra între 11 și 21 de grade Celsius, iar cele nocturne între -2 și 12 grade, mai ales mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat, în zonele izolate se poate produce ceață dimineața și noaptea.

În București, ne putem aștepta la condiții variate de cer, mai mult senin seara și noaptea, însoțit de vânt slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, în timp ce minima va fi cuprinsă între 6 și 8 grade, ușor mai rece la poalele munților. Spre sfârșitul acestei perioade se anticipează ceață.

Joi, 19 octombrie, temperaturile se vor menține între 6 și 15 grade Celsius, vremea continuând să se încălzească atât ziua, cât și noaptea. Cerul va prezenta variabilitate, cu unele înnorări și ploi locale în vest și nord, alături de ceață izolată la începutul zilei. Vântul va sufla în general slab până la moderat, deși în vestul, sud-estul și în zonele montane este posibil să se înregistreze vânt mai puternic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 6 și 15 grade.

În Capitală, meteorologii anticipează cer variabil, predominant senin în timpul zilei și vânt slab. Temperatura maximă va ajunge la 21 – 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9 – 10 grade, ușor mai rece la poalele munților.

Potrivit prognozei ANM care acoperă perioada 18 octombrie – 13 noiembrie, în săptămâna 16-23 octombrie, în cea mai mare parte a țării, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât valorile caracteristice acestei săptămâni. În special, regiunile vestice, sudice și sud-vestice vor înregistra o abatere pozitivă mai pronunțată a temperaturilor. Cantitățile de precipitații ar putea depăși nivelurile normale în nord-vestul extrem al țării, dar va exista un deficit în sud-vest, precum și local în vest, est și sud-est. În rest, precipitațiile vor fi, în general, apropiate de nivelurile normale pentru această perioadă a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *