News

Studiu European: Consumul de droguri reflectat în apele reziduale din România

Pentru prima dată în România, specialiștii au utilizat analizele apelor reziduale pentru a evalua consumul de droguri în țară. Rezultatele acestui studiu, realizat în colaborare între experți străini și români, au arătat valori comparabile cu cele din marile orașe occidentale. Ketamina a fost identificată drept stupefiantul cel mai consumat în București.

Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog, a subliniat importanța conștientizării că fenomenul consumului de droguri este prezent în toate straturile sociale și a apelat la o acțiune coordonată între instituții și organizații pentru combaterea acestui fenomen.

Chiar dacă nivelul de trai în România este inferior celor din vestul Europei, consumul de droguri este similar. Specialiștii explică acest fenomen prin analize care indică o frecvență similară de consum pe parcursul săptămânii.

Bogdan Gheorghe, medic în cadrul Agenției Naționale Antidrog, a subliniat că ketamina este consumată în combinație cu alte substanțe, iar prețurile drogurilor sunt adaptate nivelului societăților în care sunt comercializate.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a reacționat la aceste descoperiri, afirmând că fenomenul consumului de droguri este în creștere, subliniind necesitatea unei lupte continue, cu sprijin internațional și cu implicarea tuturor instituțiilor statului.

În cazul în care cineva are informații despre persoane afectate de consumul de droguri, poate apela gratuit la telverde 0.800.870.070 al Agenției Naționale Antidrog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *