News

Un incendiu puternic a izbucnit la Judecătoria Cornetu, în Ilfov

Un incendiu a izbucnit într-o clădire administrativă din localitatea Cornetu, județul Ilfov. ISU a intervenit cu 20 de autospeciale și o ambulanță SMURD la fața locului.

Incendiu în Ilfov la Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu

O situație de urgență a avut loc în noaptea de duminică spre luni în localitatea Cornetu, județul Ilfov, unde un incendiu puternic a izbucnit la o clădire administrativă ce găzduiește Centrul Cultural și Judecătoria Cornetu.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISUBIF), incendiul s-a declanșat la nivelul mansardei și s-a extins rapid pe o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați. Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui incident tragic.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire administrativă unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu, situată pe Şoseaua Alexandriei, localitatea Cornetu, judeţul Ilfov. Acţionăm pentru localizarea incendiului atât din exteriorul clădirii, cât şi din interior”, informează luni reprezentanţii ISUBIF.

Eforturile de intervenție pentru stingerea incendiului au fost intense, iar peste 20 de autospeciale și echipaje de intervenție au fost mobilizate pentru a controla situația. În jurul orei 05:00, incendiul a fost localizat, însă operațiunile de lichidare și decopertare continuă pentru a evita reaprinderea focului.

La fața locului, rămân angrenați 9 autospeciale de stingere, 3 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, precum și o ambulanță SMURD, pentru a asigura că situația este sub control și pentru a preveni eventualele riscuri suplimentare.

 

 

Explozie într-o locuință din județul Argeș

Pe de altă parte, în cursul zilei de duminică, o explozie cauzată de acumularea de gaze s-a produs în camera centralei unei locuinţe din localitatea argeşeană Priboieni, un bărbat suferind arsuri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, a fost vorba despre o explozie urmată de incendiu.

Un jandarm aflat în timpul liber l-a salvat pe bărbatul rănit de explozia produsă.„Acesta se afla împreună cu familia la o spălătorie auto, moment în care a auzit şi a observat o explozie puternică la o casă din apropiere. Fără să stea pe gânduri, Flavius a mers către locul exploziei şi a reuşit să-l scoată pe proprietarul locuinţei, un bătrân de peste 60 de ani, salvându-i astfel viaţa. Tot colegul nostru, cu mâinile goale, a stins flăcările de pe corpul bărbatului până la sosirea echipajului de prim-ajutor, suferind astfel, şi el, arsuri minore”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este formarea de amestecuri explozive, ca urmare a manipulării defectuoase a buteliilor de gaz în spaţii închise”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul.„Din primele verificări a rezultat că persoana în cauză, bărbat de 67 de ani, ar fi suferit leziuni ca urmare a unei deflagraţii provocată de manevrarea necorespunzătoare a unei butelii de voiaj, în camera centralei termice din locuinţa acestuia. Bărbatul (…) a suferit arsuri, fiind preluat de un echipaj medical şi transportat la spital”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *