News

Zeci de stații OMV – Petrom din regiunea Sud Muntenia, verificate de ANPC. Comisarii au dispus închiderea a patru dintre acestea

Inspectorii ANPC au verificat 197 de benzinării OMV Petrom. Horia Constantinescu spune că a vrut să vadă exemplul de bune practici oferit de cei care se opun aderării României la Schengen.

Austria continuă să se opună aderării terestre a țării noastre la Schengen. Horia Constantinescu, a explicat că, după ce a văzut cum „am fost scoși la tablă de mai marii Europei” a trimis inspectorii ANPC să verifice toate benzinăriile OMV Petrom, pentru că „a vrut să vadă exemplul de bune practici ale austriecilor”, relatează știripesurse.ro.

Așadar, inspectorii au verificat 197 de benzinării OMV Petrom, iar 11 dintre acestea au fost direct închise și pentru restul s-au dispus amezni usturătoare.

„În ultimele 2 zile, ANPC a desfășurat ample acțiuni de control vizând benzinăriile OMV, fie prin intermediul stațiilor asociate Petrom-OMV. S-au defășurat câteva sute de acțiuni de control, urmând a fi centralizate în umătoarele zile.

În momentul în care am văzut că am fost scoși la tablă de statele puternice din Europa și ni s-a explicat de ce nu ne putem noi califica pentru etapa următoare sau de ce suntem corigenți la diverse materii.

Așadar, ne-am luat pixurile și carnețelele și am mers la cei care ne explică de ce nu suntem noi potriviți cu Europa să ne arate cum trebuie făcute lucrurile. Mare surpriză, ajungând la aceste benzinării am găsit o grămadă de nereguli.

Pompele de benzină ar trebui să fie funcționale în parametri de 100%, conform așteptărilor fiecăruia dintre consumatori, numai că iei pistolul îți dai seama fie că ăsta curge, fie că nu funcționează așa cum ar trebui, fie că nu au elementul de plastic care face să nu intre cu totul în rezervor.

Toate lucrurile acestea te duc cu gândul la ideea că noi am primit pe teritoriul României pompe second-hand sau pompe de o calitate inferioară, alta decât cele ale operatorului economic, acolo unde el respectă țara respectivă.

După ce am trecut de această etapă, ne-am dat seama că ne-am murdărit pe pantofi în bălțile de combustibil. Nu neapărat că ne fură cineva, dar nici nu ne tratează cu respect. Câțiva militrii sunt, dar dacă-i înmulțim cu milioanele de utilizatori în fiecare lună, vedem că este o cantitate foarte mare.

Acum înțelegem de ce vor ei să exploateze resursele naturale din România, pentru că ei au convingerea că o parte din combustibilul aflat în pământ este al lor. Vom trimite o adresă către Garda de Mediu pentru că dacă noi tolerăm un astfel de impact asupra mediului, înmulțit cu numărul de stații, mai avem puțin și o să concurăm cu Qatarul, având mai multă benzină scursă în pământ.”, a spus Horia Constantinescu despre neregulile constatate la benzinăriile OMV Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *