News

Doi polițiști răniți într-o explozie la poligonul militar din Alba-Iulia

Doi polițiști au ajuns la spital după ce au fost răniți într-o explozie, la Alba Iulia. Incidentul este încadrat ca accident de muncă.

Doi polițiști au fost răniți într-o explozie, la Alba Iulia. Agenții efectuau o operaţiune de delaborare a unor cartuşe trase, iar evenimentul nefericit este considerat drept accident de muncă.

Doi polițiști au fost răniți într-o explozie, în timp ce se aflau într-un poligon militar

Totul s-a întâmplat, vineri, 15 aprilie, însă incidentul a fost făcut public duminică seara de reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Cei doi polițiști se aflau într-un poligon militar de antrenament.

În urma exploziei, ambii agenți au fost răniți, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Unul dintre ei a fost externat, iar celălalt a rămas sub supravegherea specialiștilor. Din fericire, starea lor este stabilă.

„La data de 5 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, doi poliţişti din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în timp ce efectuau procedura de delaborare a cartuşelor percutate, în poligonul militar din Alba Iulia, au suferit leziuni corporale, în urma producerii unei explozii urmată de împrăştierea de materiale metalice.

Cei doi poliţişti au fost transportaţi la spital unde au primit îngrijiri medicale, viaţa nefiindu-le pusă în pericol. Unul din ei a rămas sub supraveghere medicală”, a transmis IPJ Alba.

Având în vedere împrejurările în care s-a produs incidentul, acesta este încadrat ca accident de muncă. Totodată, oamenii legii au deschis dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. Urmează să se stabilească cum a avut loc, de fapt, evenimentul nefericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *