News

EXCLUSIV Ajutorul de stat pentru TAROM, avizat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare pentru TAROM, a anunțat, luni, Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor. Banii vor fi folosiți, printre altele, pentru înnoirea flotei de avioane și digitalizarea companiei.

Grindeanu: Comisia a aprobat ajutorul pentru TAROM

„Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM!

Valoarea acestuia este de maximum 95,26 milioane euro din care 49,53 milioane euro reprezintă ajutorul individual de salvare acordat în anul 2020 (la care se adaugă dobânzile aferente).

TAROM va folosi acești bani pentru:

– înnoirea flotei de aeronave;
– optimizarea destinațiilor și politicii comerciale;
– aplicarea unor soluții pentru eficientizarea activităților de mentenanță a aeronavelor;
– digitalizarea companiei și îmbunătățirea mediului IT, inclusiv a programelor de distribuție bilete;
– acoperirea deficitului de lichiditate pentru anul 2024.

Vreau să mulțumesc reprezentanților Comisiei Europene că au decis să sprijine TAROM, unul din cele mai vechi branduri din industria aviatică europeană!”, a transmis ministrul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.

Grindeanu: TAROM va trebui să intre în reorganizare economică

Săptămâna trecută, Sorin Grindeanu afirmase că, odată ce TAROM va primi ajutorul din partea Comsiei, va trebui să intre în reorganizare economică: „Odată cu primirea acestui ajutor de la Comisia Europeană, noi trebuie să intrăm într-o etapă de reorganizare şi suntem deschişi la orice fel de propunere care să ducă la aşezarea TAROM pe nişte principii economice solide. Nu intră în discuţie dorinţa noastră de a salva această companie, dorinţa de a găsi orice fel de soluţii, inclusiv parteneriate care să ducă la acest scenariu fericit”.

Întrebat ce înseamnă această reorganizare economică în cazul TAROM, Grindeanu a răspuns: „O companie de mărimea TAROM, care e aşezată pe baze economice corecte, are în mod normal în jur de 500, 600 de angajaţi, 90% dintre ei fiind personal navigant. Noi avem dublu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *