Cancan

Elveția a câștigat Eurovision 2024: Nemo a spart trofeul, supervizorul competiţiei a fost huiduit, iar juriul din Israel – contestat

Cântăreţul elveţian Nemo, care a câştigat competiţia muzicală Eurovision desfăşurată în Suedia în acest weekend graţie melodiei ”The Code”, a fost întâmpinat de peste 100 de fani entuziasmaţi pe Aeroportul din Zurich duminică noapte la întoarcerea acasă, informează DPA, conform AGERPRES.

Mulţi dintre admiratorii cântăreţului în vârstă de 24 de ani fluturau steagul comunităţii non-binare, alcătuit din dungi orizontale în culorile galben, alb, mov, negru. Nemo este o persoană non-binară şi preferă pronumele they/them în limba engleză.

Victoria lui Nemo la Malmo a fost doar a treia oară când Elveţia a câştigat concursul Eurovision. Ultima dată a fost în 1988, când Celine Dion a reprezentat ţara.

Victoria pe una dintre cele mai mari scene muzicale ale Europei a alimentat dezbaterea referitoare la introducerea opţiunii pentru al treilea gen în Elveţia.

”În mod clar sunt în favoarea introducerii celui de-al treilea gen”, a declarat Nemo pentru postul de radio SRF, adăugând că schimbarea trebuie să se producă cât de curând posibil.

Nemo, discuție cu ministrul Justiției

Ministrul de Justiţie, Beat Jans, l-a invitat deja pe artist la o discuţie. ”Să ne întâlnim în viitorul apropiat şi să vorbim despre drepturile persoanelor queer”, i-a scris Jans lui Nemo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *