News

CONSTANȚA: 6 copii au ajuns în stare gravă la Urgența Spitalului Județean, după ce au fost spălați cu o substanță toxică folosită împotriva râiei la animale

Șase copii, toți minori, din comuna constănțeană Lipnița, au ajuns la Spitalul județean Constanța, duminică seară, după ce au fost spălați cu o soluție pentru uz veterinar, folosit în special pentru deparazitarea ovinelor. Unul dintre copii se afla în comă în momentul în care au ajuns la spital și a fost internată direct la Terapie Intensivă.

Potrivit unor surse din zonă, copiii au fost spălați de bunica lor cu această soluție, pentru a-i scăpa de scabie. Însă, din cauza aburului provenit de la soluția respectivă, minorii au început să se simtă rău și a fost nevoie de intervenția echipajelor care i-au transportat la spital. De precizat că vorbim de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.

“Când au fost preluați în Unitatea primiri Urgențe, prezentau tremor, delir, halucinații. Una dintre minore a fost adusă în comă, fiind internată în Terapie Intensivă. Ceilalți au fost internați în compartimentul Terapie Acută. Datorită tratamentului și îngrijirilor de specialitate, starea lor de sănătate s-a îmbunătățit, evoluția fiind favorabilă în toate cele cinci cazuri. Un alt minor din aceeași zonă, este în stare gravă, după ce ar fi ingerat tot o substanță toxică”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Constanța.

Între timp, starea acestora s-a îmbunătățit și au fost externați. Între timp, reprezentanții DGASPC Constanța au deschis o anchetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *