News

Explozia de la Dedeman din Botoșani. Patru victime sunt în continuare în stare gravă

Șapte persoane din cele 15 rănite în explozia din magazinul de bricolaj de la Botoșani au rămas internate în spitale. Majoritatea, cu arsuri între 15 și 25% de pe suprafața corpului. Patru dintre pacienți, aflați în grija medicilor din Iași și București, sunt în stare gravă. Vă avertizăm, sunt imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

În acest moment mai sunt internați 7 pacienți:

– 3 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași: doi dintre ei sunt intubați, unul cu stare generală staționară și unul cu stare generală gravă, instabil. Pacientul internat în ATI evoluție favorabilă.

– 2 la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Pacienții sunt intubați, iar starea acestora rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii.

– 2 la Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani (la cerere). Pacienții au stare generala bună, iar evoluția este favorabilă.

Doi pacienți în stare gravă la Spitalul Floreasca din București

Pacienții internați în cadrul Centrului pentru Arși – Spitalul Clinic de Urgență București, cu arsuri pe o suprafață de 20-25% prezintă un prognostic rezervat.

Cei doi pacienți beneficiază în cadrul Centrului pentru arși de îngrijiri corespunzătoare conform protocoalelor existente, a anunțat Spitalul, într-un comunicat.

Trei pacienți la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, dintre care doi în stare gravă

Trei persoane, victime ale exploziei produse la magazinul Dedeman din Botoşani, sunt internate la secţia de terapie intensivă de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Purtătorul de cuvânt al spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că trei persoane sunt internate în terapie intensivă Arşi şi sunt stabile hemodinamic. Ele sunt sedate și intubate, pentru că au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Este vorba despre un bărbat de 56 ani, care are arsuri de gradul II pe 24% din suprafaţa corporală; un alt bărbat în vârstă de 43 ani, cu arsură de gradul II pe 15% din corp, şi un bărbat de 41 de ani, cu arsuri pe o suprafaţă de peste 20% din corp, de gradul I şi II.

„Toţi trei sunt internaţi la terapie intensivă. Sunt sedaţi. Nimeni nu poate fi operat fără anestezie. Vor fi apoi treziţi şi detubaţi când decide medicul ATI. La primul pacient adus de la Botoşani, cu suprafaţa corporală arsă estimată iniţial la Botoşani de 12%, la internare medicii specialişti au constatat că suprafaţa arsă este dublă”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

15 oameni au fost la un pas de moarte, într-un magazin de bricolaj din Botoșani. O explozie de amploare s-a produs vineri, în timpul unor lucrări la rețeaua de alimentare cu gaz a magazinului.

A fost mobilizare contra-cronometru pentru a prelua răniții, cu ambulanțe și elicoptere, dar și cu un avion medical. Șapte oameni au rămas internați în spitale, 4 dintre ei fiind în stare gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *